Az OnePlus jövőre piacra dobhat egy táblagépet

Friss értesülések értelmében a OnePlus, amely eddig csupán okostelefonokkal és tartozékokkal házalt, be szeretne törni a táblagépek piacára a nem túl távoli jövőben. Korábban már levédették a OnePlus Pad elnevezést, így valószínűleg ezen a néven érkezhet a gyártó első tabletje.

Az új hírek forrása Max Jambor, a bennfentesnek általában megbízható értesülései vannak, valószínűleg most sem a levegőbe beszél. A tippmester úgy tudja, hogy a OnePlus Pad valamikor 2023-ban jelenhet meg. A OnePlus betörése a tablet-piacra egyáltalán nem meglepő húzás, a cég, amely korábban csak zászlóshajó-gyilkos mobilokat fejlesztett és árult ma már többféle árkategóriában, többféle termékkel van jelen, szinte adja magát, hogy legyen egy táblagép is a palettán. Mobilok mellett már most is vannak okosórák és vezeték nélküli fülhallgatók a kínálatban, ami ezek szerint tovább bővülhet.

Már csak azt lenne jó tudni, hogy mi fán fog teremni ez a bizonyos OnePlus Pad. A gyártó egy teljesen új készüléket tervez piacra dobni, vagy egyszerűen csak átcímkézik a már meglevő Oppo Pad-ot? Ez ugye azért volna lehetséges, mert a két gyártó azonos befektetői csoport tulajdona és megegyezik a kutatási – fejlesztési részlegük. Mondjuk ha egy jó árazást kap a készülék, ismét sikert arathat egy másik brand égisze alatt, hiszen az Oppo termékét hajtó Qualcomm Snapdragon 870 chipben még talán most is van elég kakaó. Azért mi reménykedünk egy teljesen új és gyilkos ár/érték arányú masina érkezésében, ami talán kicsit felélénkíti az eléggé punnyadt Android tabletes szegmenst.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá