Az Oppo idén már Európát is megpróbálja meghódítani

Az Opponak egy nagyon komoly partneri szerződést sikerült tető alá hoznia, amellyel gyakorlatilag kimutatták, hogy szeretnék komolyabban megvetni a lábukat Európában is, amely remek hír, hiszen szuper mobilokat találhatunk a kínálatukban.

Örömmel jelentette be az Oppo, hogy megállapodtak a Vodafonnal, és állítólag már májustól megtalálhatóak lesznek majd a mobiljaik a szolgáltató kínálatában. Állítólag több modell is bekerül a kínálatban, a belépőszintű telefonoktól kezdve egészen a csúcsmobilokig.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez hozhatja meg számukra a nagy áttörést Európában, hiszen bár már egy ideje jelen vannak ezen a piacon is, mégsem sikerült túl nagy sikert elérni. Ráadásul a kezükre játszhat a Huawei elleni tiltás is, hiszen komoly piaci rés keletkezhet, amennyiben a Google alkalmazások hiánya miatt elfordulnak tőlük a vásárlók.

Az kínai vállalatnak minden esélye meg is van a sikerre, hiszen az öreg kontinensen kifejezetten szeretik a remek ár-érték arányú kínai mobilokat, ahogyan ezt már a Huawei és a Xiaomi is bebizonyította. Az Counterpoint Research feje szerint az Opponak komoly előnyt jelenthet majd, hogy a neve kevésbé kínai hangzású, így könnyebben bizalmat szavaznak majd neki az új felhasználók.

Első körben egyelőre csak Németország, Spanyolország, Portugália, Törökország, Románia, Hollandia és az Egyesült Királyság lakosai örülhetnek, de minden bizonnyal hamarosan a többi országba, így pedig kis hazánkba is eljutnak majd az Oppo készülékei.

Forrás: Techcrunch

 

 

Szólj hozzá