Az otthonunkba varázsolhatjuk a Sony televízióit a legújabb AR applikációjukkal

Gondolkoztál már azon, hogyan is mutatna egy 65, 75 colos vagy esetleg egy még nagyobb TV a szobádban? A Sony új alkalmazásával már nincs szükség a képzelőerődre, mivel mostantól akármelyik készüléküket megtekintheted virtuálisan a saját otthonodban.

Olvasóink közül bizonyára már sokan találkoztak az AR, vagyis az augmented reality kifejezéssel, amely jelentése kiterjesztett valóság. Erre épül a Sony új applikációja, amely amolyan kedvcsinálóként és egyben marketingfogásként varázsolja otthonunkba a televízióikat.

Az Envision TV AR névre hallgató program működése egyszerű. A mobilunk képernyőjére varázsolja a kiválasztott méretű Sony TV-t, melynek háttere az általunk választott miliő lesz, amelyet a telefonunk természetesen a kamerájának köszönhetően rögzít. Még azt is eldönthetjük, hogy egy TV állványon, vagy esetleg egy fali konzolon szeretnénk megtekinteni a televíziót.

Mike Fasulo, a Sony Electronics észak-amerikai üzletágának elnöke szerint hatalmas segítséget nyújthat a vásárlóknak az applikáció, hiszen sokan bizonytalanok, hogy vajon mekkora készülék illene a nappalijukba, vagy a hálószobájukba. Azonban ha ezt megtekinthetik, akkor nyugodtabban rendelik majd meg a televíziót.

Az alkalmazás androidra és iOS-re is megjelent, ám egyelőre még nem minden régióban lehet letölteni ezt, így kis hazánkban sem elérhető. Ennek ellenére persze már most is beszerezhetjük .apk formájában, hogy aztán megnézzük, hogyan is mutatna mondjuk egy 216 cm-s (85 col) TV a nappalinkban.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá