Az Oura kísérleti funkciókkal kel versenyre a Samsung Galaxy Ringgel

Valószínűleg még nem felejtettétek el, hogy a Samsung idén dobja piacra első okosgyűrűjét, a Galaxy Ringet. A készülék valószínűleg júliusban mutatkozik be a következő Unpacked eseményen. De nem a dél-koreai gyártó az első cég, amely okosgyűrűvel jelentkezik, vagy jelentkezett. Az Oura uralja jelenleg ezt az egyébként nem túl széles szegmenst. A cég nem hajlandó lemondani vezető pozíciójáról, ezért új funkciókkal ruházza fel gyűrűit, hogy lépéselőnyben maradjon.

A gyártó a minap útjára indított egy úgynevezett Labs szekciót az alkalmazásain belül, amelyen keresztül az új funkcióit tervezi tesztelni a felhasználókkal, illetve meghallgatja azok észrevételeit. Nyilván ezekkel a funkciókkal és törekvésekkel szeretné magát a lehető legjobban elkülöníteni a Samsungtól, és annak érkező termékétől. A szóban forgó szekció egyelőre csak iOS operációs rendszeren érhető el, és az első Labs funkció a Symptom Radar nevet viseli, amely képes a testen lévő stresszmarkereket azonosítani, ezáltal időben észlelni a megromló egészség jeleit.

Ez a funkció olyan szignifikáns változásokat követ, amelyek a test hőmérsékletében, a légzésszámban, pulzusszámban állnak be, hogy levonhassa a szükséges következtetéseket. Nem csupán a funkciót lehet használni, de visszajelzéseket is lehet küldeni a gyártónak, amely ezek alapján fogja finomhangolni az új lehetőségeket. Az Oura számlátomást kész versenyre kelni a Samsunggal, és ez mindenképp jó hír azoknak, akik a közeljövőben okosgyűrű beszerzését tervezik. A Samsung legalább nem kényelmesedik el úgy, mint ahogyan azt a hajlítható okostelefonok szegmensében tette, hiszen egy igen komoly kihívó lesz a sarkában.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá