Az új generációs konzolok megjelenése a játékok drágulását is magával hozza

Végre a Microsoft és a Sony is felfedte a kártyáit, és megtudhattuk, hogy pontosan mikor érkeznek a következő generációs konzolok, és hogy mennyibe kerülnek majd ezek, ám egy fontos dologról eddig nem igazán esett szó.

Ez pedig a játékok ára, amelyeket sajnos emelkedni fognak. Az emelés főleg az AAA listás játékokat érinti, amelyek árait már nagyon régóta nem emelték, és nagyjából 70 euróért lehetett őket beszerezni. Az új generációs játékgépek érkeztével azonban a stúdiók elérkezettnek látták az időt, hogy ezen változtassanak.

Egyre több cég jelenti be ugyanis, hogy az új konzolokra fejlesztett játékokért már 80 eurót kérnek majd el, amely nagyjából 15%-os emelésnek felel meg. A 2K Games már hamarabb lenyilatkozta az emelést, azóta pedig az Activision és a Sony is hasonlóan tett.

Az emelés egyébként mindkét konzolt érinti, így az Xbox Series S/X, illetve a Sony PlayStation 5 tulajoknak is többet kell majd fizetniük a játékokért. Sajnos várható volt a dolog, hiszen az új hardvereknek köszönhetően már jóval komolyabb grafika valósítható meg, ez pedig pedig valószínűleg a fejlesztőknek is több munkát jelent majd.

Egyelőre kicsit viharos az új generáció indulása, hiszen mindkét gyártó rendkívül sok kritikát kap. A Sony olcsóbb konzolja meglepően gyenge lett, ez pedig visszafoghatja a játékok grafikáját, ami nem igazán tetszik a fejlesztőknek, ráadásul gyakorlatilag húzónév nélkül startolnak el az Xbox-ok. A Sony legnagyobb gondja a hatalmas készlethiány, hiszen gyakorlatilag csak a nagyon gyorsak/szerencsések tudták előrendelni a PS5-öt. Szinte azonnal elöntötték a fórumokat a reklamáló felhasználók, amiért a Sony közben hivatalosan is elnézést kért. Ígéretük szerint mindent megtesznek majd azért, hogy az ünnepek előtt minél többen hozzájussanak majd a konzolokhoz.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá