Az Umidigi G9 5G sokat kínál, de csak 100 dollárba kerül

Rengeteg kiváló ár/érték arányú okostelefon létezik a piacon, de az  Umidigi G9 5G még ezekre is igyekszik rátenni egy lapáttal. A nemrég leleplezett készülék mindössze 99,99 dolláros áron kerül majd forgalomba, ám ezért az összegért 50 megapixeles elsődleges kamerát, 5000 mAh kapacitású akkumulátort és 128 GB belső tárhelyet kapunk – egyebek mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy a mobil mikortól kerül forgalomba, de valószínűleg már nem kell sokat várni az értékesítés kezdetére.

Az okostelefont a 2024-es Global Sources Mobile Electronics Show keretein belül leplezték le Hongkongban a bevezetőben már említett őrületes, 99,99 dolláros vételárral egyetemben. Hihetetlen módon a bombasztikus árazásért cserébe cseppet sem hitvány jellemzőket kínál majd a G9 5G, nyilván a belépőszint szegmensén belül értékelve mindezt.

Azon mondjuk nincs mit csodálkozni, hogy a készülék meghajtásáról egy Unisoc lapkakészlet, valószínűleg a T765 fog gondoskodni, valószínűleg senki nem várt csúcskategóriás Qualcomm lapkát 100 dollárért. Ez egy 8 magos CPU-val szerelt konstrukció, amelyben két Cortex-A76 mag teljesít szolgálatot 2,3 GHz-en, illetve hat további Cortex-A55 mag, amelyeket 2,1 GHz-re hangoltak.

A készüléket hajtó lapkakészletet 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel párosította a gyártó. A hardver egy 6,75 hüvelykes 90 Hz-es LCD képernyő mögé kerül. Az Umidigi G9 5G hátoldalára 50 megapixeles elsődleges kamera kerül, amelyet egy 2 megapixeles makró, valamint egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő egészít ki.

Az előlapi kamera 8 megapixeles önarcképeket készít. A mindössze 7,9 mm-es testbe sikerült egy 5000 mAh kapacitású telepet is bepréselni, de azt egyelőre nem tudni, hogy az akkumulátor milyen töltési sebességet támogat.

Az okostelefon által futtatott Android verziót sem tudjuk még, mivel a készülék fel sem került egyelőre az  Umidigi weboldalára. De hát nem számítunk sem a legújabb verzióra, sem arra, hogy a későbbiekben túlságosan támogatják majd szoftveresen ezt a mobilt, nyilván ez is velejárója a szuperolcsó árazásnak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá