Baj van a Galaxy S8 készülékekkel? A Samsung egyelőre hallgat

Rengeteg panasz érkezik világszerte, hogy az amúgy nem olcsó csúcskészülékükön gond van az SMS-ek fogadásával.

Egyre több Samsung Galaxy S8 felhasználó a világ minden pontjáról hangot adott annak a problémának, mely szerint nem kapják meg a nekik küldött SMS-eket – adja hírül a The Guardian. A napilap szerint először az Egyesült Államokban jelentkezett a probléma, de azóta Franciaországból, Angliából, és a világ több országából is érkezett panasz a hibajelenségre.

Az újság tesztelte az esetet, és 2 mobilszolgáltató hálózatán próbálták ki az üzenetküldést. Átlagosan az SMS-es 20%-a nem érkezett meg, azaz minden ötödik SMS elveszett. Ha a SIM kártyát más készülékbe helyezték, akkor a probléma megszűnt, így szinte biztos, hogy a Galaxy S8-ban van a hiba. Azóta érkezett panasz az S7 Edge telefonnal kapcsolatban is, így elképzelhető, hogy más szériánál is lehet ilyen probléma.

A Samsung még nem nyilatkozott, de minden bizonnyal valamilyen szoftveres hiba állhat a jelenség mögött. Amíg a probléma meg nem oldódik, addig is azt tanácsoljuk a tulajoknak, hogy használjanak más üzenetküldő szolgáltatást, ha azt szeretnék, hogy biztosan célba érjen az üzenetük.

Forrás: TheGuardian

Szólj hozzá