Bányászradiátor érkezik a Quarnot-tól!

Aki már látott bányászgépet, az pontosan tudja, hogy ezek bizony nem kevés hőt termelnek, ezért kifejezetten jól jönnek a hideg téli estéken, a koncepció tehát adta magát.

A QC-1 tipusú PC/radiátor lényege, hogy bányászással pénzt hoz a konyhára, így kitermelve a fenntartási a költségét, de ez még nem minden. Természetesen egy ilyen gép nem kevés energiát fogyaszt, ám mivel fűtőtestként is működik, így a fűtésszámlát is megspórolná nekünk “radiátor”, ergo duplán profitálnánk belőle. Azért lássuk be a fűtés maga amúgy sem olcsó, szóval kifejezetten érdekes eszköznek ígérkezik. Kérdéses még persze, hogy a mindennapi életben mennyire hatékony fűtőtestként.

Maga a gép 65 cm x 62.5 cm x 15 cm mérettel rendelkezik, és 27 kg-ot nyom. AMD Ryzen Pro processzor, és dupla Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 videokártya dolgozik benne, egyenként 8 GB memóriával. Maximálisan 650 W a fűtési teljesítménye, bányászteljesítménye pedig 60MH/s Ethereum bányászás esetén. (többféle mód is elérhető, így van takarékosabb is)

Kettő gond merül fel a termékkel kapcsolatban, és vélhetően sokan kitalálták már, hogy az egyik az ára. 2900 eurót adott meg a gyártó (900 ezer forint), ami bizony nem kevés. A másik kérdés amire nem igazán tértek ki, hogy mi a manót kezdjünk vele nyáron?

Forrás: Prohardver

Szólj hozzá