Befutott a Huawei P40 Lite

A Huawei P40 széria legelső tagja megérkezett Európába, egészen pontosan Spanyolországba, ahol hamarosan előrendelhető lesz a P40 Lite. Aki esetleg valami teljesen új okostelefonra számított, sajnos csalódnia kell, mivel ez a készülék nem egyéb, mint egy újracsomagolt Nova 6 SE, de ha már megérkezett az öreg kontinensre, gyorsan átfutunk a telefon főbb jellemzőin. 

A Huawei P40 Lite belsejében Kirin 810 lapkakészlet végzi a számításokat, ami pedig a szoftvert illeti Android 10 operációs rendszert kapunk mégpedig EMUI 10 felhasználói felülettel, ami a Huawei saját fejlesztése, ám ezúttal már nélkülözni kell a Google Szolgáltatásokat. A telefon belsejében 6 GB RAM, valamint 128 GB háttértár található, utóbbi egyébként bővíthető, viszont csakis egy NM kártya révén, ami a Huawei szellemi gyermeke. A megjelenítő 64 colos, sima IPS LCD, a felbontása Full HD+, a bal felső sarokban pedig egy apró kivágást láthatunk, ami az előlapi képrögzítő egységnek szolgál otthonául.

 

A Huawei P40 Lite hátoldalán egy négyzetes kialakítású kamerarendszer végzi a fotók készítését, alatta pedig egy LED villanó segít, ha nem megfelelőek a fényviszonyok. Az elsődleges szenzor 48 megapixeles, mellé kapunk 8 megapixeles ultraszéles érzékelőt, valamint dedikált makró, illetve mélységérzékelőt. Az önarcképek készítését a már említett kivágásban helyet foglaló 16 megapixeles f/2,0 rekeszértékű egység fogja magára vállalni.

 

A mobil energiaellátását egy 4200 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, ami nem mellesleg támogatja a 40 wattos gyorstöltést, mégpedig USB-C porton keresztül. A telefonról nem hagyták le a fülhallgató kimenetet és az ujjlenyomat-olvasót sem, utóbbit a mobil keretén fogjuk megtalálni, a bekapcsoló billentyűbe integrálva.

A Huawei P40 Lite 299 eurós áron kerül forgalomba, előrendelése március másodikán kezdődik a gyártó vadonatúj spanyol nyelvű online felületein. Akik az elsők között rendelik elő a mobilt, kapni fognak egy Freebuds 3 fülhallgatót teljesen ingyen. A kiszállítások március hetedikén kezdődnek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá