Befutott a Meta Quest 3

A Meta bemutatta legújabb virtuális és vegyes valóság headsetét: megérkezett a Quest 3. A készülék értékesítése ősszel kezdődik majd, minden olyan országban, ahol a jelenlegi modelleket is árusítják, a szemüveg 499,99 dolláros áron startol.

Érdekes, hogy éppen most jelentették be a készüléket, amelyet majd csak valamikor hónapok múlva kezdenek majd árulni. De valószínűleg az lehet a háttérben, hogy a jövő héten az Apple WWDC rendezvényt tart és a szóbeszédek szerint be fogja mutatni a saját kevert valóság fejfedőjét. Valószínűleg ettől szeretett volna egy kis figyelmet elvonni Mark Zuckerberg cége, a saját portékájával.

Akármilyen is lesz az Apple saját produktuma, az biztos, hogy a Meta headsete olcsóbb, mint az. Persze, egy barátságosabb vételár még nem feltétlenül biztosíték a sikerre. Kellenek jó jellemzők is! Az új headset 3x nagyobb felbontást kínál, mint elődje, belsejében pedig egy nextgen Snapdragon lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely a gyártó szerint legalább kétszeres grafikus teljesítményt nyújt, mint a Quest 2 GPU-ja. A nagy felbontású kevert valóság mód támogatja a teljes színáteresztést (color passthrough) is.

Az új headset 40 százalékkal vékonyabb optikai profillal bír, mint elődje, a Touch Plus kontrollereket pedig állítólag teljesen újratervezték. Az új nyomkövető technológiának köszönhetően a külső gyűrűkre már nincs szükség, vagyis a kontrollerek ezentúl még inkább a kezünk meghosszabbításának érződnek majd. A Touch Pro kontrollerek rezgőmotorja belekerült a a vezérlőkbe, amúgy azokat az új headsettel is lehet is használni majd.

Mostantól gyárilag támogatott a kézi nyomkövetés is. A Quest 3 képes lesz futtatni az elődhöz fejlesztett 500 VR játékot, alkalmzást. A terméket valószínűleg nem lehet majd hivatalosan megvásárolni Magyarországon, de ha az ember kinyitja az internetet, megtalálja a megfelelő opciókat. Ha szeretnél többet tudni a Meta Quest 3-ról, érdemes megnézni a hivatalos oldalt!

Forrás: Meta

Szólj hozzá