Befutott az iPhone 11 első teszteredménye

Mindössze egy hétre vagyunk attól, hogy az Apple hivatalosan is bemutassa az idei mobiljait, így nem meglepő, hogy az egyik népszerű tesztprogramban már fel is bukkant az egyik modell.

Az ide széria az iPhone 11 elnevezést kapja, és 3 tagból áll majd. Az iPhone 11 lehet a legolcsóbb változat, amely így az iPhone XR utódjának tekinthető, míg az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max lesznek az XS és XS Plus utódjai. Idén nem érdemes túl nagy újításokat várni, ám sebességnövekedésre azért számíthatunk.

Ám a most kikerült teszteredmény szerint ez elmarad az elmúlt években látottaktól. Az eddigi években akár 15-20%-os gyorsulást is sikerült produkálnia az Applenek, ám idén ennél kevesebbel kell beérnünk. Az iPhone 12,1 néven a Geekbenchben felbukkant készülék ugyanis 5415 pontot gurított az egy magot használó teszten, és 11294 pontot a többmagos teszten.

A példa kedvéért a tavaly modellek 4800/11250 körül teljesítettek, így mindössze az egymagos teljesítmény nőtt, igaz az kicsivel több mint 10%-ot. Ez minden bizonnyal a megnövelt órajelnek tudható be, hiszen a teszt szerint 2,66 Ghz-en pörgött a mag, míg az elődök esetében ez 2,49 Ghz volt.

A 6 maggal rendelkező A13 chip tehát a többmagos teljesítményt tekintve nem igazán lett gyorsabb az elődjénél. Az viszont jó hír, hogy a program 4 GB memóriát ír, így még a legolcsóbb modell is ennyivel érkezik, míg a két Pro modell valószínűleg 5 GB memóriát kap majd. A teljesítmény persze még minimálisan növekedhet, hiszen ezt még nem biztos, hogy a végleges iOS builden tesztelték.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá