Befutottak az első képek a hamarosan érkező Galaxy Book S-ről

A Samsung továbbra is szinte minden piacon próbál jelen lenni a termékeivel, és hamarosan egy érdekes laptopot is bemutat, mely a mobilokban elterjedt Snapdragon hardverre épül, ám nem Androiddal, hanem Windowssal érkezik.

A Samsung Galaxy Book S egy kifejezetten elegáns megjelenésű ultrabook lesz, amely vékony készülékházzal rendelkezik, és a kijelző körülI káva is minimalizálva lett. Már hamarabb is volt hasonló terméke a dél-koreai gyártónak, méghozzá a tavaly megjelent Galaxy Book 2 személyében, amely egy 2 az 1-ben készülék volt, hiszen külön tabletként is használható volt. Az újdonságra ellenben csak latopként funkcionál majd, mivel a billentyűzet ezúttal nem választható le.

A készülék biztosan Windows operációs rendszerrel érkezik majd, amelyről a klaviatúrán található gombok is árulkodnak. Ennek köszönhetően munkára és multimédiás felhasználásra egyaránt ajánlott a termék. Az előlapon található kamerának köszönhetően  a videóchatra is alkalmas készülék, melynek egyelőre csak az egyik oldaláról láthatunk képeket, melyen USB-C és egy kerek port látható, amely vagy a jack aljzat, vagy a töltőaljzat lehet.

A legérdekesebb az egészben, hogy nem a már megszokott Intel chipre épül a Book S, hanem a mobilokban elterjedt Snapdragon 855 került bele, amely mellé 8 GB memória társul majd. Az ARM alapú megoldás nagy előnye, hogy jóval energiatakarékosabb a hagyományos laptopokban található processzoroknál, így nagyon jó üzemidőre számíthatunk.

Egyelőre sem az árról, sem pedig a megjelenés időpontjáról nincs hír, ám minden bizonnyal ezekre az információkra is hamarosan fény derül, mivel a hírek szerint a Galaxy Book S-t a Galaxy Note 10-el együtt mutatja majd be a Samsung, méghozzá augusztus 7-én.

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá