Bejelentették a Redmi K30 és K30 5G modelleket

Az ár/érték bajnok okostelefonok hívei végre együtt ünnepelhetnek, mert megérkezett a Redmi K30, valamint a Redmi K30 5G. Mindkét készülék kiváló felszereltséggel rendelkezik, egyikük pedig  -mint ahogyan a neve is jelzi -, támogatja a legújabb telekommunikációs szabványokat. Fussunk át röviden a fontosabb jellemzőkön!

A Redmi K30 5G az első olyan okostelefon a gyártótól, amelynek belsejében az alig egy hete bemutatott Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet húzza az igát, ez a chipset természetesen 5G kompatibilitással rendelkezik, így ahol ki van építve a szükséges infrastruktúra, a telefon jövendőbeli tulajdonosa igénybe veheti a telekommunikációs szabvány által biztosított óriási többlet sebességet. A telefon képernyője szintén először a gyártó kínálatában 120 Hz-es képfrissítési rátát kínál, a 6,67 colos megjelenítő 2400 x 1080 képpontot állít csatasorba. Egyébiránt ez egy LCD panel, annak minden előnyével, és minimális hátrányával. A fekete sosem lesz igazán fekete, a többit pedig tudjátok. A kijelző felső részén virít egy kivágás, amelyben 20 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő található.

A hátlapon lévő kamerakészlet főszereplője egy Sony IMX686 szenzor, melynek felbontása 64 megapixel, kísérői pedig egy 5 megapixeles makró, valamint 2 megapixeles mélységérzékelő, illetve kapunk még egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modult is. Az ujjlenyomat-olvasót hiába is keresed a hátlapon, azt ezúttal a készülék keretén lehet megtalálni, a hozzáértő mérnökök beleépítették a bekapcsológombba. A telefon belsejében termelődő hő elvezetését egy folyadékhűtéses rendszer végzi, rajta kívül mindenképpen szót kell ejteni a duál frekvenciás GPS navigációról, a Bluetooth 5.1 modemről, az NFC chipről, valamint a fülhallgató kimenetről, ami csodák csodájára nem maradt le a készülékről.  A telefon hardveres összetevőinek energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor végzi, melynek elveszett elektronjait 30 wattos gyorstöltéssel is pótolhatjuk. A Redmi K30 5G összesen 4 színben vásárolható, ezek között megtalálható a kék, a vörös, a lila, valamint a fehér.

A sima Redmi K30 annyiban különbözik a másik modelltől, hogy nélkülözni kell az 5G hálózatok sebességét, a készülék belsejében a számításokat Qualcomm Snapdragon 730G chipset végzi, a hátlapi makrókamera csupán 2 megapixeles, ha pedig gyorstöltéssel szeretnénk táplálni a telefont, 27 wattnál nagyobb teljesítményű adapterrel hiába is kísérletezünk. 5. generációs Bluetooth modem, duál frekvenciás GPS navigáció viszont ugyanúgy jár, mint a másik modell esetében. A telefon háromféle színben lesz elérhető: megvásárolhatjuk vörös, lila, és kék árnyalatokban is. A Redmi K30 230 dolláros áron kezd, míg az 5G modemmel felszerelt verzió 285 dollárt kóstál, amennyiben beérjük az alapmodellel. Az 5G variáns forgalmazása jövő januárban kezdődik, viszont a normál verzió előrendelések napokon belül megindul. A forgalmazás egyelőre csak Kínára érvényes, nemzetközi értékesítésről még nem volt szó, de nagy valószínűséggel globálisan is elérhetővé válnak ezek a készülékek, mindez csupán idő kérdése.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá