Belépőszintű Gionee mobilok érkeztek

Tavaly óta nem lehetett hallani a kínai Gionee gyártóról, már okkal kezdtük feltételezni, hogy örökre lehúzták a rolót. A vállalat végre adott életjelet magáról, ám egyelőre csupán két alsó-középkategóriás okostelefon képében. Úgy gondoltuk érdemes pár szót ejteni ezekről a mobilokról, egyrészt azért, mert nem csak csúcskategóriáé a világ, másfelől már olyan régen tudósítottunk a Gionee háza tájáról, hogy éppen ideje volt erre is sort keríteni. A harmadik plusz indok pedig az, hogy vélhetően ezek a készülékek beszerezhetők lesznek a különböző ázsiai webshopok révén, és ki tudja, lehet valakinek már az alábbi sorok olvasása közben megtetszenek.

A Gionee M11 és M11s a két vadonatúj készülék, melyek a manufaktúra szerint komoly előrelépést jelentenek a formatervben, hiszen kétoldalú üveget, valamint 2.5D-s (esőcsepp alakú) szenzorszigettel ellátott képernyőt, divatos színeket kapott mindkét okostelefon. Szerencsére a mobilok nem csupán a külalakot, de a hardveres összetételt illetően is méltóak a figyelemre.

A telefonok hátoldalán duál kamerakészlet található, ami lényegében egy 16 illetve egy 5 megapixeles érzékelőt foglalnak magukban. A kijelző felső részén lévő notch egy 13 megapixeles képrögzítő egységnek ad otthont, szóval az önarcképek is egészen pofásak lesznek ezzel a készülékkel.

A Gionee M11 és M11s belsejében 4000 mAh kapacitású akkumulátor található, ami több mint elegendő kakaót jelent a hétköznap felhasználáshoz. Gyorstöltés támogatásról ugyan nem hallani, viszont elérhető egy rendkívül intelligens energiatakarékos üzemmód, ami igyekszik a legtöbbet kihozni a készülék akkumulátorából.

Sajnos egyelőre nem tudni pontosan milyen processzor zakatol a telefonok belsejében, de az biztos, hogy 6 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely mellett teszi a dolgát. A személyes adatok biztonságát a hátlapon található ujjlenyomat-olvasó igyekszik szavatolni.

Egyelőre nem jelentették be a hivatalos árakat, és azt sem tudni mikor kezdődik a készülékek forgalmazása. Az árazás valószínűleg nem lesz vészes, a gyártó ígérete szerint hamarosan minden fontos tudnivalót lelepleznek a nagyérdemű előtt.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá