Q9 okosóra bemutató

A Q9 okosóra első osztályú tartozék lehet a fitnesz imádók, a sportolók, vagy csak simán a csinos okoseszközök után epedők számára. A készülék formaterve nem gyengén hajaz az Apple Watch dizájnjára, így ha valami hasonló tenne boldoggá, de egyelőre nem akarsz közösen “hallellujah-t” énekelni a bankkal, érdemes lesz megismerkedni ezzel a kiválóan felszerelt, és kedvező árú kütyüvel. Lepd meg vele magad, vagy egy szeretted!

A Q9 okosóra az alábbi linken rendelhető meg:

A Q9 igazából mindent tud, amit egy ilyen szerkezettől el lehet várni. Elsősorban a sportembereknek, de nem kizárólag nekik készült. Rengeteg mozgással, edzéssel kapcsolatos funkciót zsúfoltak ebbe a formás kis ketyerébe, így helyet kapott benne egy pulzusszámláló, számolja a megtett lépéseket, sőt, állítólag képes a vérnyomást is mérni.

Nyilván nem fogod tűzre vetni a már meglévő professzionális orvosi eszközöket, de iránymutatásnak jó lehet az okosóra szenzora is. Nagyon klassz dolog, hogy az óra képes monitorozni az alvási ciklust, ennek szinte mindenki jó hasznát láthatja, akinek nem teljesen pihentető az éjszaka, hiszen így legalább kiderülhet miért, és a későbbiekben megelőzhető lesz a gond.

Sokaknál gondot okozhat a dehidratálódás, viszont a Q9 figyelmeztet, ha inni kell, és akkor is jelez, ha már túl sokat ültünk egy helyben, és ideje kerülni párat az íróasztal körül. A sok egészséggel kapcsolatos opció mellett említést érdemel a burkolat alatt található Bluetooth 4.0 modem, amelynek köszönhetően az óra képes összeköttetésben lenni bármilyen okoseszközzel, futtasson akár iOS, akár Android operációs rendszert. Ha a masinák párosítva vannak, az óra jelzi a különböző alkalmazások értesítéseit, a hívásokat, és más szokásos dolgokat.

A készülék vízálló az IP67 szabványnak megfelelően, így esőben is használható marad. A tengermély elsüllyedt városát nem ezzel a masinával fogjuk felkutatni, de korlátozottan állni fogja a vizet és a port.

Üzemidőre megint csak nem lesz gondunk, hiszen annak ellenére, hogy mindössze 180 mAh kapacitású akkumulátor található a szerkezet burkolata alatt, az képes 15 napos készenléti időt biztosítani. A töltés mindössze két órát vesz igénybe, ami nagyon klassznak mondható.

Utoljára a korán kelő családos emberek kedvenc funkcióját említjük, a rezgés általi ébresztést. Amikor eljön az ideje, hogy teljes életundorral arcukon nekivágjunk a GDP lapátolásának, másnak nem kell hajnali négykor velünk kelnie, mert a Q9 finom rezgésekkel szólítja hadba gazdáját. Egyszerű, elegáns, jól felszerelt, és olcsó – épp ezért kiváló alternatíva a Q9.

A Q9 okosóra a GearBest oldalán most 23.99 dolláros áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá