Bemutatkozott a Gorilla Glass következő generációja

Mondhatni ideje volt már ennek a bejelentésnek, hiszen a Gorilla Glass 6. generációja már 2 éves is elmúlt, az új változat pedig ezúttal is minden téren komoly előrelépést ígér.

Végre hivatalosan is bemutatta a Corning a legújabb Gorilla Glass-t, amely ezúttal nem csak egy számot kapott, hanem a Victus elnevezésre hallgat. A gyártó szerint az új üveg rengeteget fejlődött mind a konkurenciához, mind pedig az előző megoldásaikhoz képest.

Ezt persze teszteredményekkel is alátámasztották. Az újdonság kibírt egy két méteres “arcra” esést is, amellyel azt próbálták szemléltetni, hogy akkor sem törik feltétlenül, amennyiben fejmagasságból ejtetnénk le a készülékünket. Az előző generáció egyébként 80%-os arányban élte túl az 1,6 méteres ejtést, míg a riválisok általában 0,8 méterig bírják az esést.

Ami viszont szerintünk ennél is fontosabb, hogy a Victus a karcokkal is jóval ellenállóbb. A Knopp keménységi teszten remekül teljesített az anyag, ahol is gyémánt segítségével próbálják megkarcolni azt. 8 newton erőt kifejtve, mindössze apró hajszálkarcok kerültek rá, míg a többi anyag már fele ekkora terhelésen is komoly károkat szenvedett, ennek köszönhetően pedig könnyedén törtek össze később.

A Victus elsőként a Samsung mobilokon debütálhat, és utána jöhet a többi gyártó. A hírek szerint egyébként már a hamarosan bemutatkozó Note 20 széria is ezzel érkezhet. Valószínűleg először a csúcsmobilok kapják majd meg az új Gorilla Glass-t, ami némi drágulást is hozhat magával, ám arról egyelőre még nincs hír, hogy ez esetleg milyen mértékű lehet.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá