Bemutatkozott a Nokia PureBook X14

A Nokia nem igazán az a márkanév, amelyről a számítógépek ugranak be, ám ez a jövőben még megváltozhat, hiszen bemutatták az első laptopjukat, amely kifejezetten pofásra sikeredett.

A Nokia PureBook X14 az ultrabook-ok családját bővíti, hiszen kifejezetten kompaktra sikerült. A 14 colos 1080p-s IPS kijelzőt vékony kávák ölelik körül, a laptop teljes tömege pedig mindössze 1,1 kg lett. Azt már az elején kiderül, hogy a multimédiára hegyezte ki a gépet a gyártó, hiszen a Dolby Vision képformátum és a Dolby Atmos hangzás is támogatott a fülhallgatók számára.

10. generációs Intel processzor került bele a Core i5-10210U személyében, amely mellé 8GB DDR4-2666 memóriát kapunk, a háttértár esetén pedig egy 512 GB-os NVMe SSD-re esett a gyártó választása. Az még egyelőre nem derült ki, hogy később esetleg más konfigurációban is elérhető válik-e a készülék.

Játékra egyébként nem igazán ajánlott, hiszen sem Nvidia, sem pedig AMD GPU nem került bele, így az Intel UHD 620-as VGA felel a megjelenítésért. Háttérvilágítással ellátott billentyűzettel, az USB 3.1-es porttal, USB Type-C porttal és egyéb nyalánkságokkal is ellátták, a 46,7 WHr-es akkumulátor pedig nagyjából 8 órás használati idővel kecsegtet.

Egyelőre csak Indiában dobták piacra a Nokia PureBook X14-et, ám remélhetőleg Európába is eljut majd a későbbiek folyamán. Az ára 1.224 dollár (358.000 Ft), amely elsőre kissé soknak tűnhet, ám előrendelésben 816 dolláros (239.000 Ft) áron lehet hozzájutni, ez pedig már kifejezetten versenyképes árnak tűnik egy ilyen tudású ultrabookért.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá