Bemutatkozott a Samsung Galaxy Z Flip

A Galaxy S20 szériával együtt debütált a dél-koreai gyártó legfrissebb hajlítható mobilja, amely a klasszikus flipes készülékek modernizált változatának tekinthető, ám elég borsos árcédulát kapott.

A Galaxy Z Flip jóval átgondoltabbnak és egyszerűbbnek tűnik, mint a tavaly bemutatott Galaxy Fold, így jóval kevesebb problémára számíthatunk. Kettéhajtva kifejezetten kompakt méretet kapunk, ráadásul a külsején is találunk egy 1,1 colos kijelzőt, amely a hívásinfót, üzeneteket és az időt is mutatja.

A fő látványosság azonban a középen összehatható 22:9-es képarányú 6,7 colos Dynamic AMOLED kijelző, amelyen egy vékony üvegréteg biztosítja a karcok elleni védelmet. A felbontás 1080 x 2636 pixeles, amely jóval komolyabbnak tűnik a Motorola hasonló megoldásánál.

A belsejébe a Snapdragon 855+ került, amely tavalyi csúcshardver, így be kell érnünk a 4G kapcsolattal. Egyetlen kiszerelésben kapható majd, ez pedig 8 GB memóriát és 256 GB-os tárhelyet jelent, ám jó hír, hogy utóbbi már a szupergyors UFS 3.0 szabványnak felel meg.

Duál kamerát kapunk, két darab 12 MP-es optika személyében, amelyből az egyik ultraszéles látószögű, míg a szelfiket pedig a 10 MP-es modullal készíthetünk.  A 3.300 mAh-s akkumulátor nem tűnik túl combosnak, ráadásul mindössze 15W-os töltésre képes. A hangszórókat az AKG fejlesztette, és Galaxy Z Flip-en már alapból Android 10 fut, méghozzá One UI 2.0-val felvértezve.

Az összeszerelés minősége állítólag nagyon jó, és a Samsung szerint 200.000 nyitást/zárást is kibír majd a zsanér és a kijelző. Az első tesztek bizonyára néhány napon belül kikerülnek majd róla, hiszen hamarosan a boltokba kerül. Itthon február 21-től érhető el, méghozzá 535.900 Ft-os áron.

Forrás: Samsung

Szólj hozzá