Bemutatták a Huawei P10-et és a P10 Plus-t

Az LG után a Huawei lépett a színpadra. Bemutatták a két új üdvöskét: a P10-et és a P10 Plus-t. Nem véletlen, hogy Európában a Huawei a legnépszerűbb kínai márka, hiszen erőteljesen mondható, hogy megütik a szintet reális áron, mint ahogyan azt most is láthatjuk. De nézzük csak meg, hogy mit alkottak a két új készülék ügyében.

 

Alapvetően nincsen rendkívüli különbség a két modell között, de az tudható, hogy a nagyobb méret sokszor több lehetőséget rejt. Az egyik ilyen a kijelző. A P10 egy 5,1 colos FullHD – , a P10 Plus pedig egy 5,5 colos QHD kijelzőt kapott. Mindkettő esetében IPS panelről beszélhetünk, amik Gorilla Glass 5 borítást kaptak. Egy pletyka szerint a P10 Plus hajlított kijelzővel érkezett volna, azonban most kiderült, hogy ez az információ fals volt, sajnos.

Mindkét modell fémházat kapott. Igencsak vékonyak lettek, hiszen 6,98 mm vastagak. Igencsak praktikus ez az anyaghasználat, hiszen stabilan beletapad a tenyérbe, az ujjlenyomatot sem gyűjti, illetve kevésbé sérülékeny, mint üvegborítású társai. A már megszokottakon felül további két színben is elérhető az új széria. Most már kék és zöld színben is választhatunk a Huawei palettájáról, amimnek a bemutatón igencsak nagy feneket kerítettek.

A házban a műveleteket a Huawei saját gyártású nyolcmagos Kirin 960-as processzora végzi majd egy Mali-G71MP8 grafikus vezérlő társaságában. Mindkét esetben 4GB RAM-ot 64GB belső tárhelyet kapunk, de a P10 Plus-nak lesz 6GB RAM-mal és 128GB belső memóriával szerelt változata is. Szerencsére minden esetben van bővítési lehetőségünk.

Kamera tekintetben szerencsére megmaradt a Leica támogatás. Azonban a felbontás változott. A két lencse közül a monokróm 20MP-es, míg a színes szenzor 12 MP-es. Kaptunk optikai képstabilizátort és “4 az 1-ben” autofókuszt. Érdekes, hogy a P10 apertúrája maradt f/2.2, azonban a P10 Plus kamrája már f/1.8-as. A szelfikamerák 8MP-esek és f/1.9-es rekeszértékkel rendelkeznek, továbbá most már ezek is Leica együttműködéssel készültek.

Az ujjlenyomat-olvasó mindkét esetben a Home gombon foglal helyet a hátlap helyett. Ennek következtében sajnos a kávák nem nagyon vékonyodtak. Az akkumulátorok erőteljesen megnőttek. A kisebb 3200 mAh-s, míg a nagyobb modell 3750 mAh-s telepet kapott. Ráadásul a gyorstöltés funkció is elérhető az USB-C csatlakozón keresztül.

Az újdonságok Android 7.0 Nougat rendszerrel és megkapják a legújabb EMUI 5.1-es kezelőfelületet is. Érdekes, hogy sztereó hangszórókkal látták el őket. A P10 Plus 4.5G LTE-támogatást kapott, a rajta elhelyezett 4 antennának köszönhetően. Az árazás nem lesz túlságosan baráti. A P10 650€ (kb. 200.000 Ft) lehet, a P10 Plus-ért 700 vagy 800 eurót (kb. 216-246.000 Ft) kell kifizetnünk verziótól függően.

Forrás: NapiDroid, GSMArena

Szólj hozzá