Bemutatták az LG G6-ot

Néhány szerencsés már kézben foghatta az új LG G6-ot, mely hosszú várakozás után ma mutatkozott be a Barcelonában megrendezett MWC-n.

A készülék 18:9-es képarányú, 2880×1440 pixel felbontású – Full Vision névre keresztelt – kijelzővel érkezik, mely Gorilla Glass 5 típusú üvegborítást kapott és a sarkai lekerekítettek. A kijelző-előlap aránya 80% feletti, ami az 5,7 colos megjelenítő ellenére is kényelmessé teszi a mindennapos használatot. A felhasznált technológia IPS, Dolby Vision és HDR 10 támogatást is kapott.

A moduláris kialakítást az LG mérnökei végleg elvetették, a készülék így valószínűleg házilag nem szétszedhető, viszont így megfelel az IP68-as szabványnak, tehát por- és vízálló a készülék, aminek nagyon sokan örülnek majd. A telefon mérete 148.9 x 71.9 x 7.9 mm, a tömege pedig 163 gramm.

Az akkumulátor kapacitása 3300mAh és adott a QuickCharge 3.0 gyorstöltés funkció is. Ez nagy előrelépés a 2800 mAh-s teleppel rendelkező G5-höz képest is. A processzor egy Qualcomm Snapdragon 821 Adreno 530 GPU-val. Ez még a tavalyi csúcsprocesszor, de valószínűleg egy átlagfelhasználó nem veszi majd észre a különbséget a 821 és a 835 között. Memória gyanánt 4 GB-ot kapunk, a háttértár pedig 32 GB vagy 64 GB lesz régiótól függően, de aggodalomra semmi ok, hiszen bővíteni tudjuk majd.

Az LG most gondolt a fotósokra is. A hátlapon dupla lencsés kamerarendszer dolgozik, egyenként 13 MP felbontással. A rekeszérték F/1.8, tehát a sötétben sem vérzik el. Nagy előrelépés a megnövelt látószög, amely maximálisan 125°-ot jelent, és szokatlanul magas a mobiltelefonok körében. A szelfikamera 5 MP-es felbontással és 100°-os látószöggel képes önarcképet készíteni rólunk, amelyre ugyancsak nem lehet panaszunk.

A hátlapon a kamerák alatt található meg az ujjlenyomat-olvasó, ami egyben bekapcsoló gomb is. Szerencsére a 3,5 mm-es Jack csatlakozó is megtalálható a telefon felső élén, a hangerő vezérlőgombjait pedig a bal oldalon találjuk. A hangzásért a Quad DAC chip a felelős, aminek a kistestvére a V20-ban is fellelhető. Mint már várható is volt, a készülék alján egy USB-C csatlakozó van.

Androidból természetesen a legfrissebb 7-es főverziót kapjuk az LG saját UX 6.0 verziójú felhasználói felületével, mely igazodik a kijelző sajátosságaihoz. Érdekesség még, hogy az LG G6 az első olyan nem Pixel szériás készülék, ami megkapta a mesterséges intelligenciával ellátott Google Asszisztenst.

Az LG nagy dobása lehet az idei készülék! A megjelenés pontos időpontját és az árát egyelőre nem árulták el, de amint megtudunk valami fontos információt, mindenképpen megírjuk nektek!

Forrás: PhoneArena, NapiDroid

Szólj hozzá