Benchmark teszten járt a Samsung Galaxy Tab S8+ – nem Exynos lapka volt benne!

Ha minden jól megy, akkor a Samsung Galaxy Tab S8 táblagépeket valamikor januárban mutatják be a Galaxy S22 zászlóshajók társaságában. A készülékekről már lehetett hallani többször, van elképzelésünk a formatervet, és persze az annak rejtekében szolgálatot teljesítő hardvert illetően egyaránt. Most ismét az utóbbi került egy kis reflektorfénybe, mert valaki lefuttatott egy szintetikus tesztalkalmazást, mégpedig egészen pontosan a Galaxy Tab S8+ modellen, amelynek belsejében a Qualcomm legújabb sztárprocesszora, a Snapdragon 8 Gen 1 zakatolt.

Szívesen nyitnék egy vitát arról, hogy mennyire ésszerűtlen elnevezés ez a Gen 1, de mivel valószínűleg a legtöbben egyetértenének velem, így ilyesmire most nem fecsérlem az értékes karaktereket. Kicsit könnyebb volt megjegyezni azt, hogy Snapdragon plusz egy valamilyen szám, de ez csak az én szerény, szubjektív, senkit nem érdeklő véleményem. Lássuk a tényeket! A cikkünk tárgyát képező táblagépen a Geekbench-et futtatták, ez a benchmark csak a processzort és a futtatott operációs rendszert leplezi le, olyan információkról, mint a kijelző típusa vagy mérete, nem képes értekezni.

Azért így is megtudhattunk egyet és mást. Az SM-X808U modellszámot viselő eszköz 1223 pontos egymagos, és 3195 pontos többmagos eredményeket produkált. Az operatív memória kapacitása 8 GB volt a tesztelt modellben, ami a próbatétel ideje alatt Android 12 operációs rendszer futtatott, One UI 4 felhasználói felülettel kiegészítve.

Bár a benchmark teszt nem árul el egyebet, korábbi szóbeszédekből tudjuk, hogy a készülék 12,4 colos, AMOLED képernyővel lesz felvértezve, a panel képfrissítési rátája 120 Hz lehet, a hardveres komponensek energiaéhségét pedig egy 10 090 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik majd csillapítani.

A Samsung Galaxy Tab S8+ afféle mediátor szerepet fog betölteni a szérián belül, azoknak lesz kiváló választás, akik nagyobbat szeretnének, mint az alapmodell 11 colos, de kisebbet, mint a már a laptopok birodalmát ostromló 15,6 hüvelykes Ultra modell képernyője. Hogy a táblagép burkolata alatt Exynos helyett Qualcomm lapkakészlet teljesít szolgálatot külön jutalom, hiszen mostanában csak rosszat hallani a Samsung házon belül fejlesztett chipsetéről.

Forrás: Geekbench

Szólj hozzá