Bizonyos LG mobilok még Android 13-ra is frissülhetnek majd

Valószínűleg már mindenki hallotta a szomorú hírt, mely szerint az LG elhagyja a telefonos világot, és nem gyárt többé okostelefonokat. A koreai vállalat ennek ellenére azt ígéri, hogy nem hagyja lógva jelenlegi felhasználóit, és igyekszik majd naprakészen tartani azok készülékeit. Bizonyos modellek nem csupán az Android 11, de a 12-es rendszert is megkapják majd a jövőben – állítja a cég.  

Az új információkat a gyártó hivatalos koreai weboldalán tették közzé, viszont azt egyelőre nem tudatták a nagyérdeművel, egészen pontosan mely okostelefonok fogják megkapni az új rendszert, rendszereket. Nem kell azért sokat gondolkodni ezen, valószínűleg a korábbi zászlóshajók tulajdonosai részesülhetnek abban a szerencsében, hogy friss zöld robotos ökoszisztéma kerül a telefonjaikra. Az LG arra is figyelmezteti vásárlóit, hogy az elérhetőség és a frissítések élesedése régiónként eltérő lesz, ráadásul a Google tesztelési és telepítési eljárásától is függeni fog azok gyorsasága.

A biztonsági foltok sem fognak lemaradni, de szintén ismeretlen előttünk, hogy meddig fognak érkezni ezek az adatcsomagok. Ezekre a kérdésekre remélhetőleg pontos választ fogunk kapni még azelőtt, hogy az LG hivatalosan is lehúzza a rolót, erre július 31-én kerül sor. Egyébként van egy oldal az LG németországi részlegének weblapján, ami követi az Android 11 frissítések állapotát, amit ide kattintva tudsz megtekinteni. Egyelőre nincs szó Android 12 frissítésekről, de ezen a lapon legalább szemmel tudod tartani a folyamatot.

Akkor mi van, ha elromlik a még garanciális telefonom? – teheted fel a teljesen jogos kérdést. Az LG továbbra is szervizelni fogja a készülékeket, így emiatt nem kell aggódni. A telefon és a kiegészítő készletek – utóbbiaknál olyanokra kell gondolni, mint a tokok, vagy a kijelzőt védő fóliák -, viszont korlátozottak, és ez vélhetően igaz lesz az alkatrészekre is. Jó hír, hogy az olyan kapcsolódó termékek gyártása és fejlesztése, mint a Bluetooth fejhallgatók, nem fog megszűnni a későbbiekben sem.

Frissítés: közben az Android 13 frissítést is megígérték a prémium mobilokra, tehát a V60 és Velvet modellek, és többek között a Wing is meg fogják azt is kapni valamikor a jövőben.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá