Böngészőből is megy a Photoshop

Az Adobe nemrég tartotta Max konferenciáját, amelyen egy rakás újdonságot jelentettek be. A sok újítás közül az egyik legérdekesebb az, hogy mostantól kezdve böngészőn keresztül is használhatjuk a Photoshop-ot, ami akkor is egy remek lehetőség, ha csak némileg korlátozott funkcionalitással tehetjük ezt.

Tehát az egyik legnagyobb bejelentés a böngészőn keresztül is használható Photoshop. A funkcionalitás némileg korlátozott, igazából ezt az új változatot közös munkára szánták az Adobe fejlesztői. Az egyik felhasználó megkezdi a szerkesztést, egy másik pedig folytatja, akárcsak mondjuk a Google Dokumentumok vagy Táblázatok esetében.

A PSD-ket a felhőben tárolhatjuk, megoszthatunk egy linket a munkatársakkal, aki így csatlakozik be a szerkesztésbe, és egy új panelen hozzáfűzéseket adhatunk hozzájuk, számos egyéb mellett. Maga a panel szinkronizálódik a Photoshop asztali változatával.

Frissítést kapott az Apple iPad eszközökön futó Photoshop alkalmazás is. Az applikáció mostantól támogatja a RAW formátumú fájlokat a teljes Adobe Camera RAW listából, valamint az Apple ProRAW fájlokat az iPhone 12 és 13 készülékekről. További funkciók, mint például az Éghelyettesítés, a Gyógyító ecset és a Varázspálca mostantól a Photoshop iPad verziójában is megtalálhatóak.

Az asztali verzió pedig megkapta az új intelligens objektum-maszkolás funkciót. Ennek a segítségével egy objektum felé visszük az egeret és a Sensei MI modul gépi tanulás segítségével egy új maszkban elszigeteli nekünk azt, ezután pedig helyi beállításokat alkalmazhatunk rajta. A Landscape Mixer segítségével teljesen más évszakot generálhatunk egy adott tájképhez. Ezzel a funkcióval meg az embereket is maszkolni tudjuk, így harmonizálva őket az adott jelenetben, hogy még véletlenül se tűnjenek nem odaillőnek. Ha érdekel az összes most bejelentett újítás, akkor kattints bátran erre a linkre!

Forrás: Adobe

Szólj hozzá