Borzalmasra sikerült a GeForce RTX 3080 megjelenése

Rengeteg játékos várta már az Nvidia legújabb szériájának megjelenését, amely jókora teljesítménytöbblettel kecsegtet az elődökhöz képest, ám végül sajnos keserű szájízzel kellett konstatálniuk, hogy bizony nem mostanság jutnak majd hozzá ezekhez.

Amikor az Nvidia bejelentette a legfrissebb videokártyáit, már tudni lehetett, hogy viszik majd mint a cukrot. A gamereknek igazi megváltás lehet a néhány napja érkező RTX 3080, hiszen ezzel már a 4K felbontás sem probléma, csakhogy nem csak ők fenték rá a fogukat.

Szerencsétlenségükre ugyanis ez a kártya nagyon jól teljesít a bányászatban is, így a kriptovalutát hajszolóknak is remek vételnek számít, ráadásul ők nem is egyesével szokták venni a VGA-kat. Sajnos mostanra a hiénák is megjelentek, akik csak azért veszik meg az újdonságokat, hogy aztán busás haszonnal adják tovább mondjuk az Ebay-en.

Az idei helyzet egyébként különösen nehéz a vírushelyzet miatt, amely szinte minden iparágat keményen érintett. Az Nvidia is komoly nehézségekbe ütközött a gyártás terén, emiatt pedig jóval kevesebb videokártya gördült le a futószalagról, így a felmerülő igény csak egy töredékét képesek kielégíteni.

Az Nvidia már elnézést is kért a kialakult helyzet miatt, és gőzerővel dolgoznak rajta, hogy helyreálljon a rend, és kielégítsék a csalódott felhasználók igényeit. A hírek szerint egyébként ugyanilyen rajtra számíthatunk a Sony PlayStation 5 esetében is, amelyből brutális hiány várható, és az Apple is eltolta az idei iPhone-ok megjelenését, hogy elég iPhone-t tudjanak piacra dobni.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá