Bőven lesznek közös vonásai az OnePlus és az Oppo hajlítható telefonjainak

Mint tudjátok, a OnePlus még az idén meglep bennünket egy hajlítható okostelefonnal, ez nem holmi szóbeszéd, a készülék érkezését a gyártó is elismerte. A legfrissebb értesülések értelmében a mobil dizájnja sokat meríthet az Oppo hajlítható telefonjának formatervéből, vagyis a készülékeknek lesznek szép számmal közös vonásai. 

Eddig nem lehetett túl sokat hallani a OnePlus hajlítható készülékéről, csak aprócska információmorzsák keringtek az interneten. Most egy friss szivárogtatás enged részletesebb bepillantást az okostelefont rejtő színfalak mögé. A 91Mobiles csapatának a népszerű és általában megbízható értesüléseket szállító Yogesh Brar azt mondta nemrégiben, hogy a OnePlus Fold rengeteget fog meríteni az Oppo hajlítható készülékéből.

Igen ám, de a tippmester nem az Oppo Find N2-re, hanem a még be sem mutatott Oppo Find N3-ra gondolt. A OnePlus telefonja nem csupán az érkezőfélben lévő hajlítható mobiltól venne át dolgokat, a kameráit például az Oppo Find X6-tól örökölné.

Az Oppo Find X6 egy kör alakú kameraszigettel rendelkezik, amelyen kidolgozásában a Hasselblad csapata is kivette a maga részét. A kamerakészlet egy 50 MP-es Sony IMX890 szenzorral szerelt elsődleges képrögzítő modulból, egy 48 MP-es IMX581 érzékelőn alapuló ultraszéles látószögű, valamint egy 32 MP-es periszkópos egységből áll. Impozáns felhozatal volna ez egy hajlítható okostelefon hátoldalán, amelynek tervezések orugyebár ügyelni kell arra, hogy a készülék ne legyen túl vaskos.

Brar úgy tudja, hogy a OnePlus sem egyetlen hajlítható mobilban gondolkodik, a Samsung Galaxy Z Fold modelleket idéző készülék mellett egy flip kialakítású telefonon is dolgoznak a színfalak mögött. Állítólag az előbbi végleges neve OnePlus V Fold lesz, a másik készüléket pedig OnePlus V Flipként indíthatják harcba a vásárlók kegyeiért.

Visszatérve a Fold modellre: korábbi szóbeszédek szerint a mobil 120 Hz-es kijelzővel lesz felszerelve, amelyen 2K felbontásban jelennek meg a tartalmak. A mobil belsejébe egyebek mellett egy 4805 mAh-s akkumulátort szerelnek majd. A OnePlus hajlítható telefonja valamikor az idei év harmadik negyedében jelenhet meg, vagyis akár direkt kihívója is lehet a Samsung Galaxy Z Fold 5-nek.

Akárhogy is, mi már egyre izgatott abban várjuk a készülék leleplezését, hiszen a OnePlus okostelefonja is a Samsung konkurenciának sorát gyarapítja és hozzájárul ahhoz, hogy végre valódi verseny kezdődjön a hajlítható telefonok piacán, ahol jelenleg a dél-koreai gyártó az egyeduralkodó.

Forrás: Android Authority 

Szólj hozzá