Brutál: Gamer laptopot villantott az LG

Az LG elhagyta az okostelefonos piacot, de úgy látszik épp most készül betörni egy másik szegmensbe. A koreai gyártó leleplezte első gamer laptopját, ami a kevésbé fülbemászó UltraGear 17G90Q nevet kapta. De nem az elnevezés a lényeg, hanem a brutális hardver, és a rendkívül meggyőző jellemzők, amelyek ha netán még egy tűrhető árazással párosulnának, kétségtelenül sikerre vihetik az újdonságot. Lássuk a paramétereket röviden!

Ez egy minden ízében prémium készülék. A megjelenítő 17,3 hüvelykes, Full HD felbontású, 300 Hz-es a képfrissítési rátája, a késleltetés pedig mindössze 1 ms. A megjelenítő színképzés tekintetében lefedi az sRGB skála 99 százalékát. A laptop belsejében 11. generációs Intel Tiger Lake – H processzor hasít, a pontos típus egyelőre nincs ismertetve. A videókártya pedig egy Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q modell, ami ezt a képernyőt valószínűleg röccenések nélkül fogja meghajtani, még a legújabb AAA játékok futtatása közben is. Operatív memóriából kétféle választás van, kérhetünk 16 vagy 32 GB DDR4 memóriát is, a belső tárhely pedig lehet akár 1 TB-os is, utóbbi egy M.2 NVMe modul lesz.

Az LG 17G90Q szürkéslila árnyalatban mutatta meg magát a világnak, persze egyáltalán nem lehetetlen, hogy a későbbiekben másfajta színekben is meg lehet majd venni. Amúgy ahhoz képest, hogy ez egy gamer laptop, egészen karcsúra sikeredett a ház – ami sokak szerint éppen a gamer laptopok rákfenéje -, mindenesetre elég meggyőző, hogy a gép mindössze 21,4 mm-es a legvastagabb részénél, miközben mindössze 2,64 kg-ot nyom, úgy, hogy a burkolat alá passzíroztak egy 93 wattórás akkumulátort.

A szokásos fülhallgató kimenet, HDMI, Ethernet, microSD foglalat mellett Thunderbolt támogatású USB-C portokat, valamint villámgyors USB 4 csatlakozókat is kapunk. A további jellemzők között megtalálható a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat – olvasó, a Full HD felbontású webkamera kettős mikrofonnal és infravörös kamerával a Windows Hello mellé, a Wi-Fi 6 Intel Killer Wireless rendszerrel, sztereó hangszórók DTS X Ultra-val, gőzkamrás hűtőrendszer és UltraGear Studio szoftver a rendszer teljesítményének, a ventilátorok sebességének és a billentyűk háttérvilágításának beállításához.

Az LG UltraGear 17G90Q első körben az Egyesült Államokban és Dél-Koreában lesz kapható, 2022 januárjától. A gyártó ígérete szerint ezt követően más piacokon is bevezetésre kerül a készülék. Mivel más LG laptopok már kaphatóak egy ideje hazánkban, nem lennék meglepődve, ha itt is értékesíteni kezdenék ezt a számítástechnikai szörnyeteget. A laptop árát egyelőre nem jelentették be, további információkat a CES 2022 kiállításon fognak majd nyilvánosságra hozni.

Forrás: LG

Szólj hozzá