Brutális eredményt produkált a MediaTek legújabb chipje

Az MTK chippel szerelt mobilok főleg Kínában népszerűek, és bár kedvező áruk mellé bár korrekt teljesítményt nyújtanak, a csúcskategóriától messze álltak. Egészen idáig.

A mai nappal a MediaTek bejelentette a legújabb chipjét, amelyet a Dimensity 1000 névre kereszteltek. Az tajvani cég legújabb SoC-ja már 7 nm-es gyártási technológiával készül, ráadásul 5G modemet is integráltak bele. Ez persze még kevés lenne ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket rá, ám elsőre iszonyatosan gyorsnak tűnik.

Befutott ugyanis egy AnTuTu teszteredmény, ahol brutálisat gurított az újdonság, és 511.363 pontjával gyakorlatilag minden jelenlegi mobilt maga mögé utasított. Olyan csúcskészülékeket vert el, mint az Asus ROG Phone II (496.226) vagy az iPhone 11 Pro Max (456.065).

A Dimensity 1000 négy darab Cortex-A77-es magot tartalmaz, mellé pedig a Mali-G77-es GPU-ja került. A 161.266 pontos pontszám a valaha volt legmagasabb, amelyet valaha mobilprocesszor elért az AnTuTu-ban, de a 196.097-es GPU eredmény is brutálisnak tűnik.

Természetesen ez csak benchmark, így a valós teljesítményt nem feltétlenül fedi, ám ezért az eredményért még a legnagyobb gyártóknak is megveregetnénk a vállát. Kérdéses persze, hogy nem manipulálták-e az eredményt valamiféleképpen, illetve hogy ehhez a teljesítményhez milyen fogyasztás párosul, de valószínűleg hamarosan ezekre is fény derül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá