Aorus X9 – Brutális gamer notebook a Gigabyte-tól

Tuningolható processzor, dupla videokártya és 64 GB memória. Ilyen laptopról álmodnak a gamerek, hiszen nincs az a játék, ami gondot okozna neki.

Egy Core i7-7820HK processzort kapott a készülék, ami 3.9 Ghz-en megy turbó üzemmódban, és ha ez nem lenne elég, akkor még tuningolhatjuk is a 4 magos CPU-t. A 64 GB rendszermemória egészen eszméletlen mennyiségnek számít, emellett pedig 2 db M.2 SSD foglalatot is kapunk, melyekbe egyenként akár 512 GB-os SSD-t is rakhatunk, és egy hagyományos merevlemeznek is hagytak benne helyet.

Az igazán nagy durranás a videokártya, amiből rögtön 2 db-ot kapunk. Bizony 2 db GTX 1070-es VGA pörög benne SLI üzemmódban, hogy a legdurvább játékokat is maximum grafikával tudjuk játszani. Kell is az erő, mivel a 17.3 colos készüléket akár 2560*1440-es felbontással is kérhetjük. A panel egyébként nagyon jó minőségű, mivel az RGB színtér 100%-át lefedi, emellett 120 Hz-es, és 5 milliszekundum válaszidővel bír.

Természetesen a mechanikus billentyűzet sem maradhatott ki, amit a Cherry MX szállított, háttérvilágítással is rendelkezik, és akár 16.7 millió szín megjelenítésére is képes. Fontos még megemlíteni, hogy a gyártó különös hangsúlyt fektetett a túlmelegedés megelőzésére, így a4 ventilátor mellett 8 darab hőcső is segíti a készülék hűtését.

Az egyetlen gond az ára, hiszen ilyen alkatrészek mellett sejteni lehet, hogy nem olcsó mulatság. A legkisebb verzió Full HD kijelzővel 3.199 dollárba kerül (~836.000 Ft), az extrákért pedig további felárat kell fizetni.

Forrás: Techradar

Szólj hozzá