Brutális lett a Samsung Odyssey Ark gamer monitor, jellemzőit és árát tekintve egyaránt

A Samsung egy vadonatúj modellel gyarapította gamer monitorjainak sorát, ami az Odyssey sorozat része. A Samsung Odyssey Ark méret tekintetében abszolút felér egy tévével, ami pedig a jellemzőit illeti, a játékosközösség csak elismerően biccenthet azokat olvasva. Mondjuk az ára is olyan lett, hogy leülsz tőle…

Tehát a most bemutatott Samsung Odyssey Ark egy 55 hüvelykes képátlóval rendelkező készülék, amely támogatja a 165 Hz-es képfrissítést. A panel ívelt, görbülete megfelel az 1000R értéknek, az alkalmazott technológia Quantum Mini LED, a felbontás pedig 3840 x 2160 pixel, a képarány pedig 16:9.

A monitort el lehet forgatni, állítva is lehet használni az úgynevezett “Cockpit Mode”-ban. A megjelenítő 14 bites, 16 1384 fekete szintet képes produkálni, a statikus kontrasztarány pedig 1 000 000:1. Az úgynevezett “Quantum HDR 2000″ technológiának köszönhetően a maximális fényerő elérheti a 2000 nitet is. A kijelző matt felületű, a csillogás és a tükröződések csökkentése okán.

A kijelző 165 Hz-es képfrissítési frekvencia rendelkezik, valamint FreeSync Premium Pro támogatással. A válaszidő mindössze 1 ms. A retro játékosoknak is igyekszik kedvezni a Samsung, a Neural Quantum Processor Ultra képes a régebbi címeket felskálázni 4K felbontásra.

A dobozban található állványon állítható a magasság és a dőlésszög, valamint három fali rögzítési lehetőség is rendelkezésre áll (200 x 200, 300 x 300 és 400 x 400). Ami a pilótakabin üzemmódot illeti, az lehetővé teszi a képernyő 90 fokos elforgatását oly módon, hogy a képernyő alsó része többnyire függőleges marad, míg a képernyő többi része a fej fölött lóg.

A Samsung Odyssey Ark hangrendszer tekintetében is ott van a toppon, kapott minden egyes sarkába egy, vagyis összesen négy hangszórót, alulra pedig két mélysugárzó is került. Az összteljesítmény 60 watt, a frekvenciaválasz pedig 45 Hz-ig terjed. A monitor mellé jár egy távirányító is, amellyel számos fejlett funkciót irányíthatunk.

Arra is van lehetőség egyébként, hogy a monitort mint négy 22,5 colos kijelzőt használjuk, ehhez amúgy ott lesz a négy HDMI bemenet is, állított módban pedig három egymásra pakolt képet tudunk megjeleníteni a kijelzőn. Érdemes megemlíteni, hogy a monitor Tizen rendszert futtat, támogatja a VRR-t, illetve kompatibilis az Amazon Alexájával, valamint a Samsung SmartThings okosotthon rendszerével. Jöhet az ár?

A Samsung Odyssey Ark már előrendelhető, ha pedig azt gondoltad, hogy egy vagyont kóstál, akkor teljesen jól gondoltad. A gamer monitor 3500 amerikai dollárba, vagyis magyar pénzre átszámítva cirka 1,3 millió forintba kerül. Mondjuk az tény, hogy a monitor beszerzésével egyszerre veszel televíziót és monitort is, a kérdés már csak az, hogy megtérülhet-e ez a befektetés.

Forrás: Samsung

Szólj hozzá