Brutálisan gyors lett a Vivo Super FlashCharge technológiája

A kínai gyártók mára egymást próbálják felülmúlni az újításokkal, és ebben a gyorstöltés is fontos szerepet játszik. A legfrissebb hírek szerint ebben a Vivo alaposan lekörözi a mezőnyt, hiszen a legújabb megoldásukkal 13 perc alatt képesek feltölteni egy nagyobb méretű aksival rendelkező készüléket.

A mobilok sebességére manapság már nem lehet panasz, hiszen még egy középkategóriás telefonon is remek élményt kapunk. A legtöbb kritika az akkumulátorokat éri, hiszen a megnövekedett teljesítmény miatt 1-2 napnál nem igazán bírnak többet a telefonok. Mivel nagyobb aksit már nem igazán tudnak beléjük zsúfolni, ezért egyértelműen a gyorstöltés lehet a kulcs.

Ezen a téren komoly újításokat láthattunk az utóbbi időben, hiszen az OnePlus tavaly 30W-os töltési sebességgel rukkolt elő, amelyre a Huawei 40W-os, az Oppo pedig 50W-os SuperVOOC töltéssel válaszolt. A Vivo egy képen adta hírül, hogy ők bizony 120W-os Super FlashCharge-al készülnek a következő héten esedékes MWC-re.

A technológia már létezik, és a kiállításra ellátogatók állítólag élőben is megtekinthetik majd ezt. Az újítással mindössze 5 perc szükséges, hogy 50%-ig töltsünk egy 4.000 mAh-s akkumulátort, és nagyjából 13 perc szükséges neki a 100%-hoz.

Egyelőre azért ne éljük bele magunkat, hiszen bizonyára nem mostanában találkozhatunk majd a piacon ezzel a megoldással. A gyorstöltés rengeteg hővel jár, ráadásul az akkumulátorok életciklusát is jócskán megrövidítheti. Ennek ellenére már az áttörés küszöbén állhatunk, hiszen a Xiaomi is hasonló technológián dolgozik, bár az ö megoldásuk “mindössze” 100W-os töltésre képes majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá