Büdzsé táblagéppel rukkolt elő a HTC -de nem büdzsé áron

A virtuális valósággal kapcsolatos termékeit nem számítva kvázi teszthalott HTC nemrégiben leleplezte az idei első okostelefonját a Desire 22 Pro-t. A kriptovaluta, NFT és VR fókuszú készüléket most egy táblagép követi, amely a HTC A101 nevet viseli. A készülék belépőszintű jellemzőkkel, illetve a gyártótól megszokott vastag árazással rendelkezik.

A táblagép egy 10 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD megjelenítővel bír, amely körül igencsak vastagok a keretek. Magas képfrissítési ráta természetesen az ablakban, marad a jó öreg 60 Hz. A készülék meghajtásáért Unisoc T618 chipset felel, amely mellé 8 GB operatív memória, valamint micro SD kártya révén bővíthető 128 GB-os háttértár kerül az összeszerelés során. A táblagép egyik érdekessége, hogy van rajta fülhallgató kimenet is.

A HTC A101 tablet fel lett szerelve kamerákkal is, szám szerint kettővel, az egyik a hátlapi 16 megapixeles egység, a másik pedig az előlapi 5 megapixeles képrögzítő. A hardveres összetevők energiaéhségét a burkolat alatt található 7000 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik csillapítani. A telep legfeljebb 10 wattal tölthető, de az legalább USB-C csatlakozón keresztül történik.

A táblagép szoftveres szempontból nem épp a legfrissebb lehetőségeket kínálja, bekapcsolást követően ugyanis be kell érnünk az Android 11 által biztosított funkciókkal. A HTC újdonsága első körben Oroszországban jelenik meg, ahol 361 dollárnak megfelelő rubelt, vagyis nagyjából 139 ezer Ft-ot kell érte kifizetni, amit egy kicsit túlzásnak tartunk a specifikációk fényében.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá