Carl Pei megerősítette a Nothing Phone (2) egyik kulcsfontosságú jellemzőjét

Februárban a Nothing igazolta, hogy a következő okostelefonjuk belsejében Snapdragon 8 szériás lapkakészlet majd szolgálatot, de a pontos típust akkor még nem fedték fel. Ezt követően a Qualcomm egyik vezetője a közösségi médiában azt publikálta, hogy a szóban forgó chipset a Snapdragon 8+ Gen 1 lesz, de aztán a posztot törölték. Most  végre a gyártó első embere, Carl Pei is megerősítette, hogy pontosan milyen lapka kerül majd a Nothing Phone (2) borítása alá.

Az alapító tehát megerősítette, hogy a mobilt Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet fogja hajtani. Carl Pei azt is hozzátette, hogy a lapkakészlet nagyobb teljesítményt és gyorsaságot tesz majd lehetővé, de nem csupán a sebesség miatt esett a választásuk erre a chipsetre.

https://twitter.com/getpeid/status/1659130482242486272

“A Snapdragon 7-es széria helyett a Snapdragon 8-as sorozat mellett döntöttünk, ami jelentős javulást eredményez minden téren, többek között az akkumulátor élettartamában, a hálózati csatlakoztathatóságban és a kamerás képességekben is.”

Ezek mellett Pei méltatta a lapkakészletet az energiafogyasztása és a hőelvezetése miatt is, amelyek szerinte a legjobbak a kategórián belül. Ugyanakkor, mivel egy korábbi zászlóshajó lapkakészletről van szó, a Nothing Phone (2) továbbra is elérhető árazású maradhat, miközben jelentősen jobb felhasználói élményt biztosít az előző generációhoz viszonyítva. Állítása szerint, ha a lehető legújabb chipet, vagyis a Snapdragon 8 Gen 2-t alkalmazták volna, az jelentősen megdobná a készülék vételárát.

A dizájn egy apró részletét már felfedték

Carl Pei az okostelefon belsejébe kerülő lapkakészlet típusán kívül további specifikációkat nem hozott nyilvánosságra, de ismerve az egykori OnePlus-alapító marketing politikáját, hamarosan elkezdik szórni az információmorzsákat a soron következő Nothing Phone kapcsán. A várható vételár és a megjelenés napja egyelőre ismeretlen, de mi az előbbi esetében valami rendkívül barátságosra, mi több, egyenesen csábítóra számítunk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá