Cubot Quest Lite strapatelefon ismertető

A Cubot Quest Lite szinte mindent tud, amit a “drágább” változat, csupán néhány apróbb kompromisszumot kell kötni, viszont az ár még barátságosabbra sikeredett. A strapatelefont keresők legtöbb igényét tökéletesen kielégíti ez az okostelefon, az ára pedig simán megáll 35.000 forint alatt. Érdekel? Akkor tarts velünk!

A Cubot Quest Lite az alábbi linken vásárolható meg:

A mobil sokban hasonlít, illetve egyezik az alapmodellel, ugyanolyan karcsú, ám egyben ellenálló borítást kapott, mint az. Ez a telefon sem vastagabb 8,8 mm-nél, és a burkolata szintén megkapta az IP68 minősítést. Akárcsak a “sima” Quest variáns, ez a mobil is ellenáll az ütéseknek.

Sokan örülni fognak a Lite változat valamelyest kisebb megjelenítőjének, az 5 hüvelykes HD felbontású IPS panelt könnyedén lehet kezelni akár egyetlen kézzel is. Ha az ember éppen könyékig van egy olajos gép szerelésében, ez egy olyan opció, amit a legtöbb szaki biztosan értékelni fog.

Az ellenálló és strapabíró borítás alatt egy MediaTek Helio A22 lapkakészlet végzi a számítási feladatokat, mellette pedig 3 GB RAM, valamint 32 GB bővíthető belső tárhely szerepel még az említésre méltó hardverelemek listáján. A 4G modemről fogunk még szót ejteni, egy kicsit később.

A telefon ára a 35 ezret sem éri el, mégis egész korrekt kamerákat kapott, ugyanis a hátlapon lévő kamerakészlet elsődleges érzékelője Sony gyártmány, a felbontása pedig 13 megapixel. A főszenzor munkáját egy 2 megapixeles mélységérzékelő segíti, a telefon frontoldalára pedig egy 8 megapixeles képrögzítő apparátust szereltek a gyártó munkatársai.

A Cubot Quest Lite minden magyarországi telekommunikációs hálózattal boldogulni fog, így a vidéken használt B20 frekvenciára is gond nélkül csatlakoznik. A modem mellett persze említést érdemel a GLONASS és BeiDou szatelitek jeleit értelmezni tudó navigációs rendszer, a hátlapi biometrikus azonosítási rendszer, de nem csupán ujjlenyomattal, hanem arccal is feloldható a készülék.

A telefon ellenálló borítása alatt egy 3000 mAh kapacitású telepet találhat a műszaki hajlamokkal és megfelelő szerszámokkal rendelkező felhasználó, ezek nélkül egyébként se nyúljon senki a telefon a belsejébe. A Cubot Quest Lite már gyárilag Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat.

A Cubot Quest Lite most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 34 800 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá