Debütált a Redmi első gamer mobilja

Végre befutott a Redmi első gamer okostelefonja, amiről már egy ideje lehetett hallani különböző pletykákat, szó beszédeket. Az újdonság a Redmi K40 Gaming Edition nevet viseli és igencsak masszív hardveres jellemzőket kapott.

A készülék biztosítja azokat az alapokat, amelyeknek köszönhetően komoly játékra kiélezett készüléknek lehessen tekinteni. A megjelenítő 6,67 hüvelykes, a felbontás 2400 x 1080 pixel, ez egy AMOLED panel, amely 10 bites színnel, HDR10+ támogatással, DCI-P3 lefedettséggel, valamint 120 Hz-es frissítési frekvenciával egyaránt rendelkezik. A panel az érintéseket 480 Hz-es érzékenységgel rögzíti, ráadásul ravasz gombok is vannak a mobil oldalán, amelyek szintén tovább fokozhatják a játékélményt.

A Redmi K40 Gaming Edition burkolata alatt egy 6 nanométeres gyártási eljárással készülő MediaTek Dimensity 1200 chipset teljesít szolgálatot kiszereléstől függően 6 GB, 8 GB vagy 12 GB RAM-mal párosítva, a készülék a következő változatokban érhető el: 6/128GB, 8/128GB, 8/256GB, 12/128GB és 12/256GB. Az okostelefon hardverét grafén, grafit és gőzkamra kombinációjával igyekeznek hűteni, aktív hűtés, tehát ventilátorok viszont nincsenek.

Az összesen három kamerát magában foglaló képrögzítő rendszer saját kiemelő világítást kapott. A kamera készletrészét képezi egy 64 megapixeles elsődleges, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró modul.

A színvonalas hangélményt a Redmi K40 Gaming Edition tetején és alján található JBL által hangolt sztereó hangszórók biztosítják. Ráadásul Hi-Res Audio és Dolby Atmos támogatás is van a kalapban.

A Redmi K40 Gaming Edition forgalmazása április 30-án indul, a kezdő ára pedig helyi pénzből átszámítva 310 dollár lesz, ezért az alap 6/128GB-os változatot lehet beszerezni, bár ez az opció egyelőre csak a kínai vásárlók számára él.

Egy exkluzív Bruce Lee különkiadás is érkezik sárga hátlappal, sárga kiegészítőkkel, az elérhető legdurvább operatív memória és háttértár kombinációval, vagyis 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárolóval, de azt még nem tudni, hogy ez a verzió mennyibe kerül. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá