Debütált az Oppo Air Glass, ami egy szemüvegre pattintható okosmonokli

Az Oppo hagyományosan az Inno Day elnevezésű rendezvényen szokta bemutatni az általa fejlesztett okosszemüvegeket, és most befutott a harmadik termékük, ami ebbe a kategóriába sorolható. Az Oppo Air Glass egy támogatott valóság (aR) eszköz, amit rá lehet pattintani a speciálisan erre a célra kialakított szemüvegkeretekre, és ami egy mikroprojektor segítségével különböző információkat képes megjeleníteni közvetlenül a szemünk előtt. Az eszköz nem hiányozhat semmilyen valamirevaló cyberpunk orrnyergéről sem.

Az Air Glass fehér vagy fekete színben kapható, és két részből áll: a keretből, amely a komponenseket, például a Snapdragon Wear 4100 chipsetet foglalja magában, na és persze a lencséből. Aztán ott van a monokuláris hullámvezető és a saját fejlesztésű Spark Micro Projector, amely micro LED technológiát használva vetíti ki az információkat egy 5-részes üveglencsén át.

Maga a projektor az egyik létező legkompaktabb, mindössze 0,5 köbcentiméter, mérete megegyezik egy kávébabéval. Az alkalmazott micro LED technológia lehetővé teszi hogy a projektor apró mérete ellenére képes legyen nagy fényerő kibocsátására.

Az Oppo Air Glass egyedi fejlesztésű optikai diffrakciós hullámvezetővel büszkélkedhet, amelyik két megjelenítési módra képes, az egyik a 16-szintű, a másik pedig a 256-szintű szürkeárnyalatos kijelzés, a maximális fényerő pedig akár 1400 nit is lehet, vagyis akár tűző napfényben is leolvashatóak maradnak a megjelenített tartalmak.

Az Air Glass-on megjelenő információkat érintéssel, hanggal, az Oppo Watch 2 órával párosítva egy kézmozdulattal, vagy fejmozgással is vezérelhetjük. Például egy bólintással vagy fejrázással megnyithatók vagy bezárhatók az éppen megjelenített notifikációk.

Az Oppo Air Glass képes számos különböző alkalmazást megjeleníteni, ezek között megtalálható az Időjárás, a Naptár, az Egészség, a Navigáció vagy a Teleprompter, amellyel gyakorlatilag bárhol tarthatunk egy prezentációt. Vagy mesélhetünk asztali szerepjátékot, és a szörnyek statisztikáit csak mi látjuk majd. Menő!

A készülék rendelkezik beépített fordítási funkcióval is, amely gördülékeny kommunikációval kecsegtet két Oppo Air Glass szemüveget viselő felhasználó között, a kínai (mandarin) és angol kétirányú fordítás már gyárilag elérhető lesz, a mandarin kínai és japán pedig valamikor később érkezik.

Az Oppo Air Glass 2022 első negyedévében jelenik meg Kínában. Fehér vagy fekete színben lesz választható, kétféle kerettel, ezüst félkeretes és egy fekete teljes keretes kialakítással, utóbbi sokkal megfelelőbb lesz azok számára, akik korrekciós célzattal használnak szemüvegeket. Jobb lenne, ha a saját akármilyen szemüvegedre is rá lehetne csatlakoztatni a masinát, de így sem vészes a dolog, rendelsz bele magadnak lencséket a látszerésznél, és akkor az értesítések mellett a világot is látni fogod magad körül.

Az Oppo Air Glass használatához egy Smart Glass alkalmazás is szükséges lesz, amely elérhető az Oppo Watch 2 okosórán, vagy bármely Oppo gyártmányú okostelefonon, ami legalább ColorOS 11 vagy újabb operációs rendszert futtat. Olyanokat egyelőre nem tudunk megmondani, hogy a készülék mennyibe kerül, vagy kapható lesz-e valaha a kínai határokon kívül is, bár utóbbiban nagyon reménykedünk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá