December 12-én kijut Kínából a Huawei MatePad 13.2 táblagép

Pár nappal ezelőtt a Huawei bejelentette, hogy december 12-én tartanak egy termékbemutatót Dubajban, de azt nem részletezték, hogy mégis mit fognak a nagyérdemű elé tárni aznap. Most már ez sem titok többé, a MatePad 13.2 tablet kerül terítékre, ami már egy ideje kapható Kínában, de ezután remélhetőleg további régiókban is forgalomba kerül a közel-keletin kívül.

A Huawei az X-en tett közzé egy teasert, ami ugyan szintén nem említi a táblagépet, de a #HUAWEIMatePadPro hashtag alapján már könnyű kitalálni, melyik készülékről van szó, és ha ez sem lenne elég, egy mellékelt videóban jól látható a tablet szenzorszigete, ugyanazzal a háttérképpel, amivel a MatePad 13.2-t hivatalos fotóin is találkozhatunk. A Huawei MatePad 13.2 cseppet sem titkoltan olyan modellek ellen indul harcba, mint a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, vagy az Apple iPad Pro 12.9.

Átnézve a készülék jellemzőit, igazából minden megvan benne, ami győzelemre viheti. A táblagép 13,2 colos, 2880 x 1920 pixel felbontású, 144 Hz-es OLED képernyővel büszkélkedhet, amelynek takarásában Kirin 9000S lapkakészlet teljesít szolgálatot, mégpedig akár 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral kiegészítve, attól függően, hogy milyen konfigurációt választunk. A Huawei MatePad 13.2 belsejében 10 100 mAh-s akkumulátor található, ami támogatja a 88 wattos gyorstöltést.

A MatePad Pro 13.2 összesen hat hangszóróval bír, így biztosan első osztályú lehet rajta a tartalomfogyasztás, és ha feltétlenül szükséges, fényképezni is egészen igényes módon tudunk a segítségével. Ezt a hátlapi 13 megapixeles elsődleges illetve egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera szavatolja, az előlapi modul pedig 16 megapixeles, szelfik készítése helyett vélhetően inkább videóhívásokra fogjuk használni. Alig várjuk a hivatalos bejelentést, és reméljük, hogy nálunk Európában is kapható lesz a készülék, ha lehet valami kevésbé harapós áron.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá