December elején érkezik a Commodore 64

Bizonyára rengeteg idősebb olvasónknak van szép emléke a régi Commodore 64-es készülékéről, hiszen a legtöbben ezen keresztül kezdték el ismerkedésüket a számítógépekkel. Ezt a nosztalgiát és a mostani retro őrületet meglovagolva dobják piacra a készülék felújított változatát.

Az eredeti változat még 1982-ben jelent meg, és eddig kellett várnunk a visszatérésére, hiszen december 5-én  kerül a boltokba a Commodore 64 felújított változata. A Retro Games már egy ideje dolgozik rajta, mivel már 2016-ban is belebbentették a megjelenését, ám végül nem sikerült összegyűjteni a hozzá szükséges tőkét.

Most azonban már biztosra vehető a dolog, és a részletek is ismertek. A készülék teljes méretben érkezik, hogy hűek maradjanak az eredeti változathoz. Muszáj volt azonban újítani, így természetesen a kazettás és floppy-s játékokról lemondhatunk. Cserébe viszont 64 előtelepített játékot kapunk majd, melyeket a HDMI kimenetnek köszönhetően már a legújabb TV-ken is élvezhetünk 720p felbontásban.

Pendrive-on keresztül akár a VIC20 és C64 játékainkat is használhatjuk majd, mivel a számítógép indításánál három opció közül is választhatunk (C64 basic, Games Carousel és VIC20). Természetesen joystick is jár majd hozzá, így az irányítás abszolút a régi időket idézi majd.

Aki a fa alá szeretné majd tenni az új Commodore 64-et, annak 119 dollár kell majd fizetnie érte, ami kb. 35 ezer forintnak felel majd. Hogy van-e létjogosultsága a dolognak, azt mindenki magának eldöntheti. Aki a retro életérzésre vágyik, annak jó vétel lehet, aki pedig szemkápráztató grafikát, esetleg a tartalmas játékokat létesíti előnyben, az úgysem ezt választja majd.

Forrás: Pocket-lint

Szólj hozzá