Decemberben több Samsung TV-ről is eltűnik majd a Netflix

Érdekes és egyben szomorú hír érkezett, miszerint több régi készülék, köztünk a Samsung egyes televíziói is elvesztik majd a népszerű streaming applikáció, a Netflix  támogatottságát, és ez bizony sokakat érint majd kellemetlenül.

A Netflix szóvivője árulta el, hogy december 2-án megszüntetik néhány régebbi készülék támogatottságát. A közlemény szerint ennek technikai limitációi vannak, ám ennek részleteire nem tértek ki. Ez elég kellemetlen, és elég nagy felháborodás várható, hiszen a legtöbben a TV-k beépített applikációját használják.

Elvileg minden felhasználót értesítenek a közelgő változásról, és olyan alternatív kütyüket is ajánlanak majd nekik, amellyel tovább élvezhetik a tartalmat. A Samsung támogatással foglalkozó oldalán is megjelent ez az információ, amely szerint több Samsung TV-ről eltűnik majd az applikáció.

Sajnos az érintett televíziók típusát még nem árulták el, ám ők is felhívják a figyelmet a egyéb termékekre, amelyeket megvásárolva tovább használhatjuk a Netflixet. Ide tartozik az Apple TV, a Chromecast vagy a Roku TV okosítója, szóval már 20-30 ezer forintért is hozzájuthatunk majd ezekhez a termékekhez.

Ennek ellenére nem túl szép húzás a dolog, és kíváncsiak lennénk, hogy mi is áll pontosan a háttérben, mivel első gondolatunk rögtön az lenne, hogy ezzel is próbálják az újabb modellek megvásárlására sarkallni az embereket. A gond csak az, hogy aki nem ért hozzá könnyen pórul járhat, hiszen ha például olcsóbb TV okosítót vesz, akkor könnyen csalódhat. A legtöbb gyártó ugyanis nem licenszeli az appot, így pedig csak gyenge minőségben képesek a lejátszásra.

Forrás: CNet

Szólj hozzá