Dimensity 700 5G lapkával és méretes aksival debütált a Vivo Y72 5G

A gyártók valószínűleg jól látják a helyzetet, amikor úgy gondolják, hogy az újgenerációs telekommunikációs technológia terjedését nem csupán a szükséges infrastruktúra kiépítése, de a megfizethetőbb 5G mobilok térnyerése is elősegíti. Valószínűleg ezen gondolatmenet lehelhetett életet a Vivo Y52 5G-be, amiben semmi forradalmi nincs, mindössze egy jól felszerelt középkategóriás készülékről van szó, amiben korrekt hardver, 5G modem, és kellemesen méretes 5000 mAh kapacitású akkumulátor szolgál.

Az okostelefont Thaiföldön mutatták be, első körben ott lesz majd kapható. A Vivo Y52 5G megjelenítője egy 6,58 colos IPS LCD konstrukció, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, a kijelző felső keretén egy csepp alakú szenzorszigetben pedig megtaláljuk majd a 16 megapixeles előlapi kamerát is. Ha nem magunkat, hanem a világot szeretnénk megörökíteni, akkor érdemesebb lesz a hátoldalon lévő 64 megapixeles elsődleges kamerát igénybe venni, amelynek munkáját egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró modul segíti.

Biometrikus azonosításra az oldalsó kereten lévő, a bekapcsoló gombba szerelt ujjlenyomat-olvasót használhatjuk majd. A készülék lelke a bevezetőben már említett Dimensity 700 5G lapkakészlet, amely mellé 8 GB RAM, valamint 128 GB alkalmasint tovább toldható háttértár kerül az összeszerelés során.

Szoftveres téren sem lehet panaszunk a Vivo Y72 5G-re, mihelyt bekapcsoljuk a készüléket Android 11 operációs rendszer fogad bennünket, amelyet az ázsiai manufaktúra saját fejlesztésű Funtouch OS 11.1 interfésze lát el egyedi külalakkal és extra funkciókkal.

Az okostelefon aprócska alkatrészeit a bevezetőben már említett 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el a működéshez elengedhetetlen energiával, a házilag nem cserélhető telep akár 18 wattos töltőkkel is táplálható. Amennyire tudjuk, a szóban forgó adapter ott is lesz a dobozban. A Vivo Y52 5G fekete és egy ilyen színátmenetes, lilás árnyalatban lesz kapható, március 31-től, első körben Thaiföldön, ahol megközelítőleg 271 eurónak megfelelő hely valutát kell a telefonért leszurkolni, ami magyar forintban nagyjából 99 ezret jelent.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá