Dr.Fone mobilos eszközök magyar bemutató – megéri kipróbálni?

Gondolom már veletek is volt olyan, hogy véletlenül letöröltetek valamit a telefonról, aztán ment az agyalás, hogyan lehetne visszaállítani az elvesztett adatokat. Ráadásul a legtöbb mobilon nincs Lomtár vagy hasonló, így amit töröltél, annak annyi. Vagy mégsem? A Dr.Fone eszköztár pontosan az ilyen jellegű problémák megoldására készült, a helyreállítási program egyike a legnépszerűbb opcióknak, ha véletlenül törölt fájlok és fényképek visszaszerzése a cél, de a lehetőségek nem érnek itt véget, ennél jóval többet kínál ez a szoftver, amelyet az alábbiakban bemutatunk nektek.

Bevezető

A Dr.Fone nem csupán a véletlenül törölt fájlok helyreállításában lehet hasznunkra, de segít a készüléken lévő összes fájl kezelésében is, ideértve az előre telepített szoftvereket, vagy a nehezen megtalálható adatokat. Képesek vagyunk a segítségével zökkenőmentesen átvinni egyik telefonról a másikra a névjegyeket, fotókat, üzeneteket, biztonságosan törölhetjük a nem kívánt adatokat, sőt, rendszerhibák is javíthatók, illetve a telefon egyéb problémái is.

Dr.Fone magyar leírás, bemutató

Persze mindez nem sokat érne, ha mérnöki diploma kellene a kezeléshez, de erről szó sincs, az eszköztár felhasználóbarát felületet kapott, így a szoftver nem csupán megbízható, de könnyen kezelhető és villámgyors, ráadásul a magyar felhasználók számára is könnyen elérhető.

Lényegében mi is a Dr.Fone?

Kezdetben egy javító és helyreállító készlet volt iOS rendszerekhez, ám a fejlesztők később újabb funkciókat adtak a meglévők mellé, majd a szolgáltatást elérhetővé tették Android rendszerre is. Érdemes észben tartani, hogy a különböző operációs rendszerekhez fejlesztett csomagok nem azonosak, mivel a két ökoszisztéma eltérő funkciókkal és igényekkel bír. A Dr.Fone egyébként a Wondershare fejlesztése, az elismert szoftvercég számos jól értékelt applikációval és eszközzel rendelkezik. Maga az alkalmazás a bevezetése óta eltelt négy év alatt folyamatosan fejlődött, és mára 50 millióan telepítették azt.

Kinek ajánlható a Dr.Fone?

Igazából bárkinek, akinek elvesztett valamilyen adat a telefonján, és szeretné visszaszerezni azt. Az eszköztár kivételesen jó sikerességi aránnyal büszkélkedhet, és mindenféle díjakat és elismeréseket is kapott a remek adatmentési képességei miatt. Ezek mellett sokan és szívesen használják az általuk birtokolt mobil egyszerű kezelésére is, biztonsági mentesek készítése, visszaállítás, telepítés és eltávolítás, fájlok és adatok átvitele, kezelése – ezek mind lehetségesek az eszköztár révén. A Dr.Fone akkor is remek választás, ha egyszerre több telefonnal rendelkezünk, de ha csak biztonságosan szeretnénk mentéseket készíteni a készülékünkön lévő fényképekről, vagy szeretnek valóban véglegesen adatokat törölni egy eszközről, akkor is jól jöhet. Az alkalmazás révén el lehet távolítani az előre telepített szoftvereket, így ideális választás azoknak, akiknek csak szerényebb méretű tárhely áll rendelkezésre.

Mennyire biztonságos a Dr.Fone?

A Dr.Fone rendkívül biztonságos. Az eszközkészlet 100 százalékban mentes a vírusoktól és a malware-től, a Norton is ellátta tanúsítvánnyal. Ráadásul semmi sem kötelező, mert van egy 7 napos próbaverzió, le lehet csekkolni mire képes az eszköztár, és hogy mennyire felel meg az igényeinknek. Fontos: nem minden adat állítható vissza, és nem biztos, hogy minden elveszett vagy véletlenül törölt adatot sikerül helyreállítani a Dr.Fone segítségével.

Főbb funkciók

Adatok helyreállítása (Recover)

A Dr.Fone segítségével helyreállíthatjuk és visszaállíthatjuk az elveszett adatokat a telefonról, bármilyen mobileszközről, memóriakártyáról, merevlemezről és számítógépről. A Wondershare fejlesztése a hasonló jellegű eszközök között a legmagasabb adatvisszaállítási arányt kínálja, és kompatibilis az összes legújabb készülékkel. Visszaállíthatunk fényképeket, videókat, névjegyeket, üzeneteket, jegyzeteket, a híváslistát és még csomó minden mást. Ha az ingyenesen kipróbálható verzió nem találta meg az elveszett adatot, a fizetős sem fogja tudni!

Adatátvitel (Transfer)

Az adatokat átvihetjük iOS és Android operációs rendszert futtató készülékek, illetve és számítógépek között, vagy adatokat másolhatunk egyik eszközről a másikra. Áthelyezhetjük a fényképeket, fájlokat és zenéket a mobileszközökről a számítógépre, vagy a zenéket, üzeneteket és további adatokat egyik telefonról a másikra. Az iOS rendszerű gépünkön lévő fájlokat az iTunes használata nélkül is képesek leszünk áthelyezni, a fájlokat exportálni, hozzáadni, vagy akár törölni is tudjuk majd. Exportálhatjuk és importálhatjuk a névjegyeket, és egyesíthetjük a duplikált bejegyzéseket.

Javítás (Repair)

A Dr.Fone segíthet az operációs rendszer problémáinak javításában, a hibák elhárításában és a teljes funkcionalitás helyreállításában.

Törlés (Erase)

Véglegesen törölhetjük az adatokat a mobileszközökről, így gond nélkül újra munkába állíthatjuk vagy eladhatjuk őket. Variálni is lehet, például elvégezhetünk egy teljes törlést a gyári alapbeállítások visszaállításával, de azt is meg lehet csinálni, hogy csak a kiválasztott személyes adatokat töröljük, és érintetlenül hagyjuk az alkalmazásokat.

Adatmentés és visszaállítás (Backup&restore)

Vissza tudjuk állítani az Android készülékek törölt fotóit, videóit és fájljait, de iPhone-on is visszahozhatók a törölt adatok, fotók, névjegyek és más adatok.

Biztonsági mentés és visszaállítás a közösségi alkalmazásokból

Biztonsági mentést készíthetünk és visszaállíthatjuk az adatokat olyan alkalmazásokból, mint a WhatsApp, a Wechat, a Kik, a LINE és a Viber, de más “social” applikációkhoz is jó.

Feloldás (Screen Unlock)

Ez tuti sokak kedvence lesz! Lehetségessé válik iPhone-ok feloldása jelszó vagy iTunes nélkül, illetve az Android mobilok feloldása anélkül, hogy gyári beállításokat kellene visszaállítani. Ez jól jöhet akkor, ha elfelejtettük a feloldó kódot vagy mintát.

Root

Az eszköztár segítségével könnyen és biztonságosan rootolhatunk Android rendszert futtató készülékeket.

Mennyibe kerül a Dr.Fone?

A Dr.Fone eszköztár megvásárolható egyben és modulonként is. A teljes csomaggal jobban járunk, de ha csak egy funkcióra van szükségünk, akkor elég azt megvenni.

Az árak jelenleg így alakulnak az egyes moduloknál:

 • Data Recovery (törölt, elveszett adatok visszaállítása): 39,95$
 • Phone Manager (mindenféle adatok másolása számítógépre):  29,95$
 • Password Manager iOS (mindenféle jelszó visszaállítása):  14,95$
 • System Repair (rendszer helyreállítása): 39,95$
 • Phone Backup (adatmentés és visszaállítás): 19,95$
 • Data Eraser (teljes adattörlés, hogy később se lehessen visszaállítani): 14,95$
 • Screen Unlock (feloldó kód vagy minta törlése): 49,95$
 • Whatsapp Transfer (közösségi appok adatainak másolása): 21,95$
 • Virtual Location (a telefon úgy fogja érzékeli, hogy más helyen vagy, ezzel átverheted egyes appok regionális korlátozásait): 9,95$
 • iTunes Repair (iTunes hibák javítása): 19,95$
 • Phone Transfer (adatok másolása új készülékről a régire): 29,95$
 • MirrorGo (képernyő tükrözése PC-re): 19,95$

Teljes csomagok:

További információk és vásárlás az alábbi linken:

Dr.Fone előnyök és hátrányok

Előnyök

Az eszköztárnak rengeteg előnye van, ezek közül felsorolunk most néhányat:

 • A Dr.Fone rendelkezik a legjobb adatvisszaállítási aránnyal a hasonló megoldások közül
 • Kompatibilis az összes legújabb eszközzel és operációs rendszerrel
 • A fejlesztők pénzvisszafizetési garanciát és ingyenes ügyfélszolgálatot biztosítanak
 • A szoftver egyszerű és felhasználóbarát interfésszel rendelkezik
 • Az előnézeti módban megtekinthetjük az adatokat még mielőtt visszaállítanánk őket
 • Visszaállíthatjuk az összes megtalált adatot vagy csak a kiválasztott fájlokat, ez a választási lehetőség más hasonló eszközök esetében nem feltétlenül áll rendelkezésre
 • Az adatok visszaállítása anélkül történik, hogy felülírnánk a jelenlegi adatokat
 • Fájlátvitel során kezelhetjük az adatokat, megtekinthetjük őket előnézetben, hozzáadhatunk vagy törölhetünk
 • Az összes fénykép és videó átvihető a segítségével, tárolási helytől függetlenül
 • A Dr.Fone hozzáférést biztosít a mobilon lévő összes fájlhoz, még azokhoz is, amelyeket nehezen lehet megtalálni
 • Az alkalmazások telepítése és eltávolítása mindössze egy kattintás, és ez azokra is vonatkozik, amelyeket a gyártó előre telepített (bloatware)
 • A személyes adatok biztonságát fejlett titkosítás biztosítja
 • A fejlesztők 24 órás szakértői támogatást biztosítanak e-mailben

Hátrányok

Persze semmi sem tökéletes, így ez a termék sem, akadnak bizonyos hátrányok, amelyiket érdemes észben tartani:

 • Fentebb már említettük, de most is figyelmeztetünk benneteket, hogy nem minden adat állítható vissza. Ha keresel egy bizonyos fájlt, először töltsd le az ingyenes verziót és azzal próbáld meg visszaállítani.
 • Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos visszaállított fényképek alacsonyabb felbontásúak lettek, mint amilyenek a visszaállítás előtt voltak. Az ilyen jellegű minőségromlás bizonyos esetekben elkerülhetetlen.

Konklúzió

Az eszköztárt fejlesztő Wondershare egy jó hírű cég, és a Dr.Fone mindent összevetve egy kiváló termék, ami évről évre helyt áll. Hogyan lehetséges az, hogy a kiadók és szakemberek szerint ez egy nagyszerű termék, de egyes felhasználók mégis alacsonyabb értékelést adtak neki? Nos, ennek két főbb oka lehet:

 • Az adatok helyreállítása nem mindig sikerül tökéletesen: A mobil eszközöket úgy tervezték, hogy az adatok törlésével és felülírásával takarékoskodni tudjunk a tárhelyen, így aztán az elveszett adatok helyreállítása még a szakértők számára is egy bonyolult feladat. Ezt megvalósítani a különböző eszközökön csak bizonyos mértékig lehetséges. Egyetlen szoftver sem képes maradéktalanul visszaállítani a törölt vagy elveszett adatokat.
 • A felhasználók érzelmi érintettsége: Ha valaki töröl véletlenül egy fontos fájlt, vagy egy pótolhatatlan emléket, akkor elvárják, hogy egy 100 dolláros eszköztár minden további nélkül állítsa vissza azokat. De sajnos ez ebben a formában nem mindig lehetséges. Ilyen esetekben különösen nagy kihívást jelent, ha a múltban nem voltak következetesek a biztonsági mentésekkel, ami bizony jócskán csökkenti annak valószínűségét, hogy az adatmentés sikeres lesz. Az ilyen felhasználók érthető módon ingerültek lesznek, ha ez a megoldás nem működött számukra maradéktalanul, ilyenkor születik egy negatív értékelés, ez teljesen tiszta.

Azt viszont észben kell tartani, hogy bármennyire is frusztráltak egyes emberek, ez még nem jelenti azt, hogy a Dr.Fone eszköztár egy rossz termék volna, vagy nem képes az esetek többségében beteljesíteni az ígéreteit. Amennyiben valaki alapvető fontosságú fájlokat tárol az eszközein, akkor a meglévő opciókat és eszközöket is használnia kell a biztonsági mentésekhez. Az ilyen biztonsági mentések pedig sokat segíthetnek az adatok helyreállításában, függetlenül attól, hogy erre a célra milyen szoftvert használunk. Ha valaki elvesztette az adatait, és nincsenek biztonsági mentései, akkor a Dr.Fone remek választás utolsó mentsvárként, de nem biztos, hogy minden esetben működni fog. A Dr.Fone még így is az egyik legjobb adat-visszaállító szoftver, amelyet telefonok mellé fejlesztettek, és ezt a szakma is elismeri. Az eszköztár biztonságos, egyszerű és könnyen használható a mobilon lévő adatok gyors és biztonságos helyreállítására, visszaállítására, védelmére, mozgatására vagy kezelésére.

További információk és vásárlás az alábbi linken:

 

Forrás: Dr.Fone

Szólj hozzá