Drágább lehet a következő iPhone SE modell

A 2022-es iPhone SE óta várjuk, hogy az Apple frissítse a megfizethetőbb almás mobilt, de erre egy darabig nem fog sor kerülni. Ugyanakkor az mégiscsak jó hír, hogy az okostelefon készül a színfalak mögött, rendre hallani újabb híreket róla, bár most például egy kevésbé kellemeset – az új generáció ugyanis drágább lehet a jelenleginél. 

Az egyik X-en publikáló szivárogtató szerint az iPhone SE 4 – jobb híján nevezzük mi is így – némileg drágább lesz, mint elődje, vagyis a jelenlegi modell, ami 429 dolláros áron megy az amerikaiaknál. Az Apple szín lesz, hogy az összeget 499 dollár alatt tartsa, tehát azért igyekeznek nem elszállni az árral.

A jó hír egyben a rossz is, egyelőre ugyanis csak ez egy forrás beszél az okostelefon áráról, vagyis ezt az értesülést nem érdemes a kelleténél komolyabban venni. Ugyanakkor, ha a bennfentes nem téved, akkor az iPhone SE 4 akár 10 százalékkal is többe kerülhet a jelenlegi modellnél, vagyis lazán elkérhetnek érte 470 dollárt is.

Ha minden a tervek szerint alakul, a mobil 2025-ben mutatkozik majd be a nagyvilág előtt. A készülék iPhone 14-re hajazó formatervet, Face ID funkciót kaphat, illetve beszélnek OLED képernyőről is – ezek mind hozzájárulhatnak a vastagabb árazáshoz. Meg aztán, mire befut az iPhone SE 4, három év választja majd el a jelenleg forgalmazott kiadástól, így egy áremelés egyáltalán nem volna meglepő.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá