Drónokkal kapcsolatos projektet indít a Sony

A Sony mostanság nem igazán számít a mobilos iparág húzónevének, így teljesen természetes ha más irányba is megpróbálnak nyitni, és mivel mobilos kamerában jól állnak, így adta magát a terület.

A Sony a mai napon bejelentette az Airpeak projektet, és mindezt egy rövid kedvcsinálóval tették, amely egyelőre nem árul el túl sokat. A sajtóközlemény sem túl bőbeszédű, ám egyértelműen egy drón körvonalazódik ki belőle, amely a 3R technológiára épül majd (reality, real time és remote control). Ezek alapján a kütyü valós képet közvetít valós időben, emellett pedig távirányítással rendelkezik.

A Sonytól egyébként ez egy teljesen logikus húzás, hiszen mobiltelefonos berkekben jelenleg ők az egyik legnagyobb beszállító, és a telefonokban található szenzorok 44%-a az ő gyáraikból kerül ki a legfrissebb kimutatások szerint, ráadásul a dróniparban is elég sokan használják az ő termékeiket. Ez persze magában még kevés a sikerhez, hiszen a Sony mobilok is messze vannak a konkurenciától, már ami a képalkotási képességeiket illeti.

Mindazonáltal kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hiszen maga a projekt csak 2021 tavaszán indult majd. A Sony egyébként még januárban levédetett néhány tervrajzot is, amely szintén egy drónt ábrázol. A fenti rajzok olyan ventilátorokat vetítenek előre, amelyeket behajthatunk majd a drón belsejébe, hogy egyszerűbb legyen a szállítás.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá