Dupla gyűrűs kamerarendszerrel jön a Honor 50

Idén januárban indult a Honor V40 pályafutása és szinte adta volna magát egy globális kiadás is a készülékből, ám eddig ilyen változat nem érkezett. Most napvilágra került bennfentes információk szerint nem is lesz nemzetközi variáns, helyette a májusban debütáló Honor 50 mobiloknak lehet majd örülni. Napvilágra került egy kedvcsináló plakát, amely hivatalosnak látszik, és egészen jól kivehető rajta a telefon dupla gyűrűs kamerakészlete.

A kedvcsináló plakát társaságában kiszivárgott néhány a formatervet ábrázoló vázlat is, amelyek a telefon hátulját mutatják. A kamerakiépítésben két kör látható, hasonló kialakításban, mint a Huawei P50 mobilok korábban feltűnt renderein. Érdekes módon a felső körben csupán egyetlen érzékelő látható, a kedvcsináló plakáton is erre lehetünk figyelmesek. Az alsó gyűrűben viszont már két szenzor foglal helyet, a kettő között pedig LED vaku található.

Nem igazán lehet tudni, hogy a jobb oldalon lévő vázlat mit ábrázol, de nem lehetetlen, hogy egy felpattintható szűrőt látunk, ami talán mágnesek révén csatlakozik a kamerához. Ez megmagyarázná, hogy miért csak egy modul van a felső gyűrűben, hiszen a lencsének középen kell lennie ha ilyen plusz modulokat szeretnénk hozzáadni a képrögzítőhöz. A kamerák jellemzőiről egyelőre nem tudni semmit. Az is egy nagyon jó és egyben jogos kérdés, hogy miért ez a nagy eltérés a Honor V40 dizájnjától? A Honor 50 formaterve sokkal közelebb áll a V40 Lite kialakításához, de azért akadnak különbségek.

Persze ezek nyilván részletkérdések, ami igazán számít az, hogy a Google Szolgáltatások vajon most már részét képezik-e a telefon szoftveres környezetének, vagy sem. Mivel a Huawei-jel való szakításnak épp az volt a lényege, hogy a brand szabadon kereskedhessen amerikai partnerekkel, a válasz nagy valószínűséggel igen. Végül azért hozzátennénk, hogy ezek hogy ezek nem hivatalos információk, így nem érdemes rájuk mérget venni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá