Durva kamerakoncepciókat védetett le a Xiaomi

A Xiaomi nem csupán a kiváló ár/érték aránnyal rendelkező készülékeiről, de már egy ideje arról is ismert, hogy igyekszik feszegetni a telefonos kamerák határait. Nemrégiben benyújtottak néhány szabadalmat, amelyek alapján a gyártó számára a jövőben központi kérdés lesz a képrögzítő egységek fejlesztése.

Természetesen egy szabadalom továbbra sem jelenti azt, hogy a benne szereplő koncepcióval a végén találkozni is fogunk, ugyanakkor segít belelátni egy adott cég fejlesztőinek fejébe, és mégiscsak előrevetítheti, mire számíthatunk az adott gyártótól. Az alábbiakban látható vázlatokat ismét a LetsGoDigital csapata ásta elő, a holland kollégáknak már van nem kevés tapasztalata az érdekességek feltárásában.

Az első levédetett koncepció szögletes kijelzővel, középre igazított kivágással, vékony keretekkel még akár teljesen átlagosnak is mondható. A hátoldalon viszont egy egészen hosszúkás kamerarendszer képe fogad bennünket, ami kicsit olyan, mintha a Xiaomi Mi 10 Ultra és a Samsung Galaxy S21 képrögzítő apparátusának a szerelemgyereke lenne. Előbbitől a méretét és a hosszát, utóbbitól a formai kialakítást örökli. Az elrendezés összesen négy kamerának, valamint egy hosszúkás LED villanónak ad otthont, és bár a szabadalomhoz nem mellékeltek konkrét specifikációkat, nagyon úgy fest, hogy az óriási méretű elsődleges képrögzítő mellé valamilyen periszkópos modult képzel a kínai gyártó.

A második szabadalmaztatott formaterv ugyanazt az előlapi kialakítást mutatja, ám a hátoldalon már teljesen más elrendezés található. A hátlap függőlegesen ketté van osztva, a bal oldali rész pedig valamivel sötétebb árnyalatban pompázik. Ezen a részen található a kamerakészlet is, ami jóval kerekdedebb, mint a fenti koncepciónál, és immáron 5 érzékelőt foglal magában. A vázlaton két óriási kamerát és egy feltételezhetően periszkópos modult láthatunk.

Az utolsó levédett koncepció eléggé hasonló a Vivo X60 Pro dizájnjához, vagy hogy házon belül maradjunk a Xiaomi Mi 10T Pro külalakjához. A kamerarendszer téglalap alakú kialakítást kapott, amelyben összesen három szenzor foglal helyet. Mivel ez csupán egy formatervi szabadalom, a képrögzítők lehetséges jellemzőiről nem esik szó, de valószínűleg egy nagyobb elsődleges, valamint két kisebb kamerában gondolkodik a gyártó, amelyek alá a szokásos LED vaku kerülne, ám az kívül esik a “dudoron”.

Még egyszer: levédetett formatervek, szabadalmak még messze nem jelentik azt, hogy fogunk is találkozni az adott elképzeléssel, mégis, az itt látható ötletek adhatnak némi támpontot arról, mivel készülhet a Xiaomi a színfalak mögött.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá