Durván bezuhant az érdeklődés az Apple Vision Pro iránt

Ming-Chi Kuo elemző rendre szállítja az Apple-lel kapcsolatos értesüléseket olyan termékekkel kapcsolatban, amelyeket nem jelentettek be, vagy olyan gyártói döntéseket leplez le, amelyek sosem jutnak el az átlag rajongókhoz. A szakértő szerint a Vision Pro headset szénája elég rosszul áll. A gyártó állítólag lecsökkentette az egész évre vonatkozó szállítási becslését, és így a gyártási megrendeléseket is.

A szakértő szerint eredetileg 700-800 ezer darabos megrendeléssel számoltak az Apple vezetői, de ezt most nagyjából a felére, 400-450 ezerre csökkentették. Az Apple ezt még azelőtt tette, hogy a headsetet az Egyesült Államokon kívüli piacokon is forgalomba helyezte volna, ami azt jelenti, hogy az amerikai kereslet meredeken elmaradt a vállalat eredeti elképzeléseitől. Az amerikai kereslet zuhanórepülésének hatására az almás vállalat sokkal visszafogottabban ítéli meg a keresletet azokon a további piacon, ahol még az idén megjelenik a Vision Pro.

Hatalmas előzetes érdeklődés övezte a kevert valóság headsetet, amely most úgy látszik, hogy távozik a feledés homályába. Az Apple állítólag a jövőre vonatkozó kiadási ütemtervét is felülvizsgálja, illetve módosítja, ami azt jelenti, hogy 2025-ben talán már nem is jelenik meg új Vision Pro modell. Sőt, az Apple most arra számít, hogy a Vision Pro eladások 2025-ben még tovább fognak csökkenni a 2024-es eredményekhez képest.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá