Egy klasszikus Nokia mobil térhet vissza a HMD Global gondozásában

Szóval a helyzet az, hogy a Nokia okostelefonok pályafutása ismét véget ért, mert a márkát gardírozó HMD Global bejelentette, a jövőben saját márkás okosmobilokkal szeretnének kedveskedni vásárlóik számára. Azt viszont gyorsan tisztázták, hogy az úgynevezett feature phone-ok gyártásával és értékesítésével továbbra sem hagynak fel, a Nokia logo alatt. Hamarosan újabb butatelefon – nálunk ugye ezeket így hívják – érkezésére lehet számítani.

A múlt hónapban tartották a Mobile World Congress kiállítást, amelyen a gyártó megerősítette, hogy egy újabb Nokia márkájú feature phone van készülőben. Azt is tudjuk, hogy a készülék valamikor májusban mutatkozhat be a nagyérdemű előtt. Most az X-en közzétettek egy posztot, hogy nagyjából mégis mire számíthatunk a telefon kapcsán. Bár konkrétan neveket nem említettek, nagy valószínűséggel a Nokia 3210 folytatása, esetleg újra kiadása lesz a szóban forgó készülék.

A közösségi oldalon publikált kép és bejelentés tartalmaz egy linket is, mindezek egy születésnapra utalnak. A poszt március 18-án, a Nokia 3210 25. születésnapján készült, innen erednek a fenti következtetések. Az ikonikus telefon készítette elő az utat a Nokia 3310-nek, amit sokan az elpusztíthatatlan technológia megtestesülésének vélnek, legalábbis a mémekben mindenképpen. Arra talán kevesen emlékeznek, hogy a Snake játék, a testreszabható panelek, valamint az antenna nélküli kialakítás már a 3210-es modellel megjelentek, és a 3310-es csak átvette azokat.

Nokia 3210

Hogy aztán az új kiadás, vagy az esetleges folytatás miben fog különbözni az eredetitől, azt egyelőre nem tudni. Azt is érdemes megjegyezni, hogy mindez csupán spekuláció, amelynek alapjául a poszt közzétételének dátuma szolgál. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy HMD Global milyen további, kapcsolódó tartalmakat tesz közzé a jövőben, amelyekkel megerősíti, esetleg megcáfolja ezt az elméletet. Egy biztos – még ha a Nokia okostelefonoknak ismét be is áldozott egy időre, hagyományos készülékekre mindenképpen számíthatunk a márkától.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá