Egy nő Apple AirTaggel nyomozott a párja után, akit végül féltékenységében meg is ölt

Személy szerint hiszek abban, hogy nincs olyan, hogy kifejezetten gonosz technológia, a legtöbb eszköz esetében a felhasználás módja és mikéntje dönti el annak veszélyességét. Persze vannak kivételek, mint a neutronbomba, de az már egy külön téma. Már majdnem a bulvár kategóriájába tartozik az alábbi történet, amely némileg rávilágít arra, hogy a nyomkövetésre használható, az eltűnésre hajlamos holmik visszaszerzésében elévülhetetlen érdemekkel rendelkező Apple AirTag használata akár veszélyes is lehet. Egy féltékeny nő pont egy ilyen eszközzel követte a párját, akit aztán valahol meg is talált, miközben egy másik nővel beszélgetett, majd ezt követően megölte a férfit.

Gyilkossággal vádoltak meg egy nőt Indianapolisban, amiért többször is elgázolt egy férfit, aki szerinte hűtlen volt hozzá. Andre Smith-t pénteken az indianapolisi Tilly’s Pub előtt többször elütötte egy autó, a helyszínre kiérkező mentőszolgálat a jármű alatt találta meg az áldozatot. A 26 éves férfit már nem lehetett megmenteni, a helyszínen halottnak nyilvánították, halálának oka pedig egyértelműen a gázolás volt.

Egy szemtanú elmondta, hogy az autót vezető sofőr, bizonyos Gaylyn Morris azt mondta nekik, hogy a férfit AirTag és GPS segítségével követte a helyszínre. Morris azt állította, hogy ő Smith barátnője, és azt hitte, hogy a férfi megcsalja őt. A technológia elvezette a hölgyet a férfihoz, akit meglátott egy másik nővel beszélgetni a már említett kocsmában. Ezután a nő állítólag felkapott egy üres üveget, fenyegetőzni kezdett, hogy megveri a másik hölgyet, ám a férfi közbeavatkozott, ezután pedig a bár személyzete megkérte őket, hogy távozzanak mindannyian.

Egy másik szemtanú visszaemlékezése szerint a nő beszállt az autójába, és egyszerűen elütötte Smith-t. Ez nem volt elég, tolatás közben ismét átment a férfi testén, aztán újra, előremenetben… Az elkövető ezután kiszállt az autóból és megpróbálta megtámadni a másik nőt, de addigra kiérkeztek a rendőrök, és letartóztatták őt.

Az Apple AirTag a bevezetése óta viták tárgyát képezi, mivel a zaklatók az eszközzel képesek követni az áldozatukat, annak ellenére is, hogy a gyártó több különböző zaklatásellenes intézkedést is integrált a készülékbe. Az ilyen és hasonló esetek felkeltették a törvényhozók figyelmét is, akik most különböző javaslatokon dolgoznak, hogy megpróbálják megakadályozni az ilyen nyomkövetők bűnelkövetésre való felhasználását.

Forrás: AppleInsider

Szólj hozzá