Egy olcsóbb, LTE modemmel szerelt Samsung Galaxy S21 FE érkezik

2020-ban jelent meg az első Fan Edition okostelefon a Samsung jóvoltából, ami a Galaxy S20 FE nevet viselte és kétféle verzióban debütált, egy LTE modemmel és Exynos 990 lapkakészlettel, valamint egy 5G-képes Qualcomm Snapdragon 865 chippel szerelt változatban. Idén januárban hosszú tortúra urán debütált a Galaxy S21 FE is, ami már csak 5G modemmel és egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkával került forgalomba. Feltételeztük, hogy nem lesz LTE variáns, hiszen manapság már a középkategóriás készülékek esetében is szinte alapvető az 5G, ám a Samsung a legfrissebb hírek szerint meg fog bennünket lepni egy 4G modemmel felszerelt Samsung Galaxy S21 FE modellel, ami ráadásul olcsóbb is lesz majd. 

A Galaxy Club munkatársai bukkantak egy SM-G990B2 modellszámot viselő okostelefonra, ami valószínűleg a szóban forgó készülék LTE modemmel szerelt változata lehet, mivel annak 5G csatlakozást támogató kiadása a SM-G990B számmal került forgalomba. Ezt a bizonyos készüléket nemrégiben tanúsítványi eljárás alá vetette a Bluetooth SIG hivatala, így már azt is tudjuk, hogy a telefon Bluetooth 5.2. csatlakozással lesz felszerelve, ehhez képest az 5G modemmel rendelkező verzió csupán Bluetooth 5.0 kapcsolatokat támogatott.

Ez a bizonyos Samsung Galaxy S21 FE 4G a belsejében egy Qualcomm Snapdragon 720G lapkakészletet foghat majd dologra, ez az információ skandináv és belgiumi üzletek adatbázisából származik. Ugyanez a processzor teljesített szolgálatot a tavaly megjelent Samsung Galaxy A52 belsejében is, de több Redmi márkájú okostelefonban is megtalálhatjuk ezt a bizonyos hardvert. Nyilván nincs akkora teljesítménye, mint a felsőkategóriás Snapdragon 888 – nak, viszont egy ilyen lapkakészlettel szerelt mobil nem is fog annyiba kerülni, mint a Galaxy S21 FE 5G-s változata.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a kapcsolódási lehetőségeken és a processzoron kívül miben fognak különbözni a készülékek, illetve arról sem tudunk még semmit, hogy mikor, és egészen pontosan mennyiért dobják majd piacra ezt a bizonyos 4G modemmel szerelt variánst. Mivel azonban már több helyen is megkapta a forgalomba kerüléshez szükséges tanúsítványokat, illetve több üzlet adatbázisában is megjelent, ráadásul ezek európai forgalmazók, úgy véljük, hogy a debütálásra hamarosan sor kerül, és nálunk is árulni fogják a készüléket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá