Egy tanulmány szerint az Android felhasználók jobb párkapcsolati partnerek, mint az iPhone tulajdonosok

Azt mondják, ha igazán meg akarod lepni a partneredet Valentin-nap alkalmából, nem kell mást tenned, mint megadni neki a Facebook jelszavad, és máris lesz döbbenés. Az alábbiakban részletezése kerülő tanulmány is hasonlóan borzolhatja a kedélyeket, mert eredményei arra engednek következtetni, hogy az Android operációs rendszert használó felhasználók sokkal jobb partnerek párkapcsolatban, mint azok, akiknek iPhone-ja van.

A Compare My Mobile csapata készített egy felmérést, amelynek keretében összesen 2000 embert faggattak mobilos szokásaikról, főleg az idegesítőnek számító attitűdöket vizsgálták, illetve azok hatását a párkapcsolati partnerekre, és magára a viszonyra. Lényegében összegyűjtötték a legidegesítőbb okostelefonnal kapcsolatos tevékenységeket, aztán rangsorolták azokat bosszantó mivoltuk szerint. A kutatás alapján az Android rendszert használók jóval kevésbé hajlamosak ezekre a bizonyos idegesítő szokásokra, tevékenységekre, mint almás társaik. Ennélfogva teljesen ésszerű lehet az állítás, mely szerint az Android felhasználók jobb partnerek lehetnek egy szerelmi kapcsolatban. De mégis mik ezek az idegesítő viselkedésmódok?

A fenti táblázatban a tanulmány által összegyűjtött statisztikák láthatók rangsorolva. A legelső oszlopban az adott telefonnal kapcsolatos rossz habitus található, majd az, hogy az mennyire jellemző az adott ökoszisztéma felhasználóira. Mivel ezek rossz szokások, az alacsonyabb százalék számít jobb eredménynek. Az utolsó oszlopban a százalékos különbség olvasható.

A tanulmány szerint a legidegesítőbb dolog, amit valaki csinálhat az, ha tévézés vagy mozizás közben a telefonját nyomkodja. Van benne valami, nem igaz? Ez sokak szerint jóval bosszantóbb, mint nem válaszolni a szöveges üzenetekre, vagy goromba, bántó közösségi média posztokat lájkolni. A tanulmány szerint az iPhone felhasználók 75 százaléka hajlamos arra, hogy a nyomkodja a mobilját, miközben éppen filmnézés zajlik, ehhez képest az Android felhasználóknak csak az 59 százaléka vetemedik ilyesmire. Ennél mondjuk sokkal csúnyább szokás a vezetés közbeni telefonálás, vagy talán irritálóbb lehet a filterek folyamatos használata, de ezekre is jóval hajlamosabbak az almás mobilt használók – legalábbis jelen statisztika szerint.

A másik táblázatban rangsorolták ezeket a kellemetlen, rossz szokásokat aszerint, hogy az mennyire zavarja a feleket egy kapcsolatban, illetve ezt nemek szerint is csoportosították. A filmezés közbeni telefonozásra például a hölgyek sokkal hajlamosabbak, és ahogyan említettük, a megkérdezettek szerint ez a legutáltabb dolog, amit egy partner elkövethet. Tessék szépen a TV-t figyelni, a Gyűrűk Ura egy nagyon jó film, és egy igazi ínyenc csak a vágatlan verziót nézi… 🙂

Azért a két táblázatból egyértelműen kiderül, hogy az Android felhasználók sem immunisak ezekre a rossz szokásokra, ugyanakkor mégis képesek jobban ellenállni a sötét késztetéseknek, mint az iOS pártiak. Hogy azért egy kicsit árnyaljuk a képet, tavaly ugyanez a csapat készített egy hasonló, ám mégis különböző statisztikát, amelyből meg az derült ki, hogy egy iPhone felhasználó hamarabb talál partnert, mint Android rajongó társa.

Mi most eldobjuk a mikrofont, és Ti jöttök! Egyetértetek ezzel a tanulmánnyal? Magatokra ismertek a rossz szokásokat olvasva?

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá