Egy új jelentés megerősíti az iPhone 14 Pro kamerájának felbontását

Elkezdődött az új év, de talán egyáltalán nem korai egy kicsit spekulálni az idei iPhone-ok kapcsán, főleg hogy már egy ideje szállingóznak az értesülések és a hírek az almás gyártó következő zászlóshajóiról. A TrendForce legfrissebb jelentése megerősíti azokat a korábbi feltételezéseket, amelyek szerint az iPhone 14 Pro elsődleges képrögzítő egysége egy 48 megapixeles kamera lesz.

Amennyiben ezek a friss információk nem tévesek, úgy ez lesz a harmadik alkalom, hogy az iPhone-okon megnövelik a kamera felbontását, ráadásul ez egy jelentékeny előrelépés, már abban a tekintetben, ahogyan az Apple a kamerákat frissíti. Az amerikai gyártónak valószínűleg azért van szüksége a nagyobb felbontásra, hogy végre elérhetővé tegye a 8K felbontású videók készítésének lehetőségét a Pro kiadású készülékein, amellett persze, hogy más felbontások is használhatók maradnak. Példának okáért egy portré vagy egy tájkép esetében hasznos a nagyobb felbontás, ugyanakkor egy gyenge fényviszonyok között készült fotónál is jól jöhetnek az extra pixelek.

A híres és megbízható Apple-elemző Ming-Chi Kuo már többször megemlítette, hogy az iPhone 14 Pro elsődleges képrögzítő egysége 48 megapixeles lesz. A szakember azt is hozzátette, hogy a periszkópos zoom az ezután következő, vagyis az iPhone 15 modellekkel debütálhat, 2023 során. Ami pedig az iPhone 14 képernyőjét illeti, több olyan jelentés is napvilágot látott, amelyek szerint a gyártó el fogja hagyni a teljes méretű szenzorszigetet, amelyet egy apró kivágásra cserél, ebben egy magányos, vagy egy dupla kamera foglalhat helyet Face ID képességekkel felvértezve.

Forrás: AppleInsider

Szólj hozzá